(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
České kynuté buchty
Potřebné ingredience
0,5 kg polohrubé mouky -4 vrchovaté lžíce cukru krupice -5 dkg másla -1 žloutek -1 lžička citr. šťávy -1/2 až 3/4 lžičky soli -3 dl mléka...já dávám 2 dl mléka. -1/2 balíčku vanilkového cukru -sušené droždí na 0,5 kg mouky Náplň: -cca 35 dkg netučného tvarohu ve vaničce (ve videu dávám 50, ale to je zbytečně moc) -1 vejce -3 lžičky vanilkového pudinkového prášku -cukr krupice podle chuti Žloutek, tvaroh,pudink. prášek si rozmícháme a osladíme podle chuti, nakonec vmícháme sníh.
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Tvarohovou náplň si připravíme těsně před zpracováním buchet, protože tam bude sníh z bílku.
Dobře vykynuté těsto si rozdělíme na velké kousky, podle toho jak chce mít velké buchty. Těsto si podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvaroh a těsto uzavřeme. Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Já jsem je dávala do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 5 minut a potom snížíme na 150-160 st. Během pečení si můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30 – 35 minut.
Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Buchty jsou opravdu měkoučké i druhý den.
Tyhle buchty dělám často a mám recept z :
http://ekucharka.net/ceske-kynute-buchty/
Tvarohovou náplň si připravíme těsně před zpracováním buchet, protože tam bude sníh z bílku.
Dobře vykynuté těsto si rozdělíme na velké kousky, podle toho jak chce mít velké buchty. Těsto si podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvaroh a těsto uzavřeme. Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Já jsem je dávala do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 5 minut a potom snížíme na 150-160 st. Během pečení si můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30 – 35 minut.
Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Buchty jsou opravdu měkoučké i druhý den.
Tyhle buchty dělám často a mám recept z :
http://ekucharka.net/ceske-kynute-buchty/
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pepulka
(upraveno)
27. 2. 2013, 10:20
.
Scima
(upraveno)
27. 2. 2013, 8:24