Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Gulas ala segedin

0.0
Gulas ala segedin

Potřebné ingredience

- 1 kg bocika, aj neudeneho - 800 g kyslej kapusty, ak je vela vody, tak trochu zliat - 400 ml sladkej smotany a 400 ml slahackovej smotany - 1 velka cibula, 3 struciky cesnaku - koreniny : cierne korenie, kmin, bobkovy list, cervena paprika, niekolko guliciek jalovca jemne naklepnutych

Postup přípravy

Cibulu nakrajame na drobno a dame dusit do sklovita na troche oleja alebo masti. Po chvili pridame na platky nakrajany cesnak a dalej dusime na nizkej teplote.
Pridame na kocky nakrajany bocik a koreniny okrem cervenej papriky. Sol nepridavame, bocik jej obsahuje dost.
Niekedy bocik pusti dost vody, vtedy ju po zatiahnuti odlejeme. Po asi 1 1/2 hodine varenia na nizkej teplote pridame kyslu kapustu a potom smotanu, v ktorej sme rozmiesali dve lyzice muky. Podla potreby ochutime.
Nechame este varit asi 20 minut, aby omacka zhustla a muku nebolo citit.

Niekedy pridavam do omacky aj susene huby, ktore som vopred namocila, vtedy pridame trochu viac smotany.

Na zaver pridame dve lyzice cervenej papriky, premiesame, vypneme ohen a nechame este na sporaku pekne prehriat.

Podavame s knedlikom, pripadne domacim chlebom. Rodina si k segedinu rada zazela aj makarony alebo halusky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

stepka 10. 7. 2012, 13:15
jsem v praci tak jsem se pobavila.cetla jsem 1kg kocicka :-) :-)
rowdy 11. 7. 2012, 16:16
@stepka to by bolo velmi vycvalane a chude maso

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie