(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jahodovo-mátový osvěžující nápoj
Potřebné ingredience
jahody, máta, voda
Postup přípravy
První jahody se u nás doma nijak nezpracovávají. Spíše si je vychutnáváme jen tak, samotné.
Po tom, jak jsme všichni absolvovali „ochutnávku“, zůstalo ještě pár jahod v kyblíku. A tak moje dcera Lenka dostala nápad, jak zbylé suroviny zužitkovat. Vyrobila si barevný, voňavý a ještě k tomu osvěžující nápoj bez zbytečného cukru a kalorií.
Jednoduše do studené vody namočila celé umyté lístky čerstvé máty a do toho nakrájené poloviny jahod. Po několika hodinách mi nápoj naservírovala a musím říct, že byl vynikající.
Po tom, jak jsme všichni absolvovali „ochutnávku“, zůstalo ještě pár jahod v kyblíku. A tak moje dcera Lenka dostala nápad, jak zbylé suroviny zužitkovat. Vyrobila si barevný, voňavý a ještě k tomu osvěžující nápoj bez zbytečného cukru a kalorií.
Jednoduše do studené vody namočila celé umyté lístky čerstvé máty a do toho nakrájené poloviny jahod. Po několika hodinách mi nápoj naservírovala a musím říct, že byl vynikající.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ssalih
(upraveno)
11. 11. 2012, 15:40
Ono stačí dat cele jahody, borůvky nebo jiné ovoce do dzbanu a nechat odlezet, tak 2 h pak pridat led a je to. Podávají to tak v hotelech v USA jako osvěžující vodu v lete a taky na snídani vy bufe. Taky dávají sifonovou vodu ale i kdyz je to dobre vytekany sifon neni nic moc. Myslím ze se dá dat ovoce do sklenky a zalit syfonem. Nebude to tolik ochucene jako odlezela voda ale neztratí to riz. Ještě si dejte pozor na přelezeni, je li ovoce ve vode dlouho (v pokojové teplotě) začne kvasit a voda na chuť kvasiveho vina. Dobrou chuť!