Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Recept na tyrolskou polévku

0.0
Recept na tyrolskou polévku

Potřebné ingredience

máslo, mrkev, celer, ječmené kroupy, uzené maso, brambory, pažitka

Postup přípravy

20 g másla
2 mrkve nakrájené na tenké proužky
2 nožičky stonkového celeru nakrájené na malé kousky

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm mrkev s celerem. Zalijeme cca 1,5 litrem vody, přidáme:

100 g ječmených kroup
200-300 g uzeného masa vcelku, my máme rádi uzené krůtí maso, může být i moravské
3 bobkové list

Vaříme 1 a ¼ hodiny. Sůl přidáváme s mírou, protože maso je dost slané.

Potom maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky (0,5 x0, 5 cm) a vložíme zpět do polévky. Ještě přidáme 2-3 brambory pokrájené na malé kousky a vaříme dalších 15 minut.

Ozdobíme pažitkou a můžeme podávat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kacur 8. 7. 2012, 20:00
(Y) (Y) (Y) určitě vyzkouším
ChutnáL 8. 7. 2012, 19:05

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie