(recept
si oblíbilo 112 návštěvníků)
Výborné dalamánky
Potřebné ingredience
380 - 400ml vody, 1 lžíce oleje, špetka curku, 1 a 1/2 lžičky soli, 250g žitné celozrnné mouky, 250g hladké mouky, 1/4 droždí. Hrubozrnná sůl a celý kmín na posypání, vejce na potření
Postup přípravy
Necháme v pekárně zpracovat těsto, vyklopíme na pomoučený vám, propracujeme a tvoříme bochánky. Nebo jen ze silnějšího válečku odkrajujeme kousky, které "upravíme" do tvaru bochánku. Potřeme vejcem, posypeme solí a kmíne. Pečeme na 200-220 °C 10-15min.
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kocon
(upraveno)
18. 4. 2018, 23:14
Dopadly super!!!! Moc děkuji ta recept
kotrlka
(upraveno)
29. 11. 2015, 17:06
Moc dobré, naplnila jsem je škvarky a česnekem. Děkuji za recept.
Monterka
(upraveno)
24. 11. 2014, 12:49
Jsou výborné, a jsem schopná jíst je ještě vřelé.
babkamt
(upraveno)
4. 10. 2014, 7:39
juvajuva
(upraveno)
3. 10. 2014, 23:47
jananovazak
(upraveno)
20. 9. 2014, 18:32
kristynahal
(upraveno)
20. 9. 2014, 17:49
Odpoledne jsem vytáhla z trouby, z uvedeného množství jich mám 18 (jsou teda menší) a jsou naprosto luxusní Moc děkuji za recept, už si ho hned přepisuji do svého sešitku
capice123
(upraveno)
7. 10. 2013, 20:52
Povedly se I když na tvaru musím ještě zapracovat. Některé jsem posypala slunečnicoými semínky a taky dobré. Budu dělat častěji
Anturka
(upraveno)
5. 10. 2013, 12:46
tak je taky zkouším a jak tu píšou těsto je lepivé a nějak nejsou propečené a to už je peču skoro 20 minut,
li.za.rd
(upraveno)
5. 10. 2013, 16:21
@Anturka
Těsto lepivé je - to je v pořádku.
Bylinka1
(upraveno)
13. 1. 2013, 16:40
Vyzkouším
saxinka
(upraveno)
12. 11. 2012, 17:58
jdu zkoušet, jen mě zajímá na kolik je to kusů????
li.za.rd
(upraveno)
13. 11. 2012, 7:50
@saxinka
Dobrý den, podle velikosti 10 - 15 kousků
saxinka
(upraveno)
13. 11. 2012, 11:47
@li.za.rd
děkuju za odpověd. Už mi kynou
Danulik1
(upraveno)
14. 10. 2012, 18:03
VÝBORNÉ budu určitě pect častěji , neni nad domácí pečivo
Mafra72
(upraveno)
8. 10. 2012, 11:38
Dělala jsem včera a vynikající. Těsto opravdu trochu lepí, ale když se to podsype moukou, tak v pohodě. A jedl je i synátor, což je co říct
Gabka31
(upraveno)
9. 9. 2012, 19:23
Tak jsem je dnes pekla, těsto zadělala v pekárně. Jsou výborné i když těsto trochu lepí. Jen se po nich zaprášilo
okurka555
(upraveno)
23. 8. 2012, 12:29
Jsou výborné. A i druhý den k jídlu.Doporučuji.
monky3
(upraveno)
15. 7. 2012, 19:19
Právě dopečeno.....jen mouku jsem dala 125g žitnou chlebovou, 125g pšeničnou celozrnnou a 250g hladkou....nemám pekárnu, dělala jsem ručně, těsto trošku lepilo, ale to neva....výsledek vynikající a chuťově moc dobré díky za recept tady mám výsledek http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4116642
li.za.rd
(upraveno)
16. 7. 2012, 9:36
@monky3
jsem ráda, že vám chutnaly Těsto je lepící, já vím Ale výsledek určitě za trochu toho patlání stojí
2704
(upraveno)
12. 7. 2012, 18:08
littlenail
(upraveno)
13. 7. 2012, 17:08
Tak právě zkouším, uvidím jak to dopadne , ale doma není pečivo, tak ono s to stejně sní , tak výsledek je skvělej, chutná znamenitě, už jsem musela opět zadělávat, ... Daniela
li.za.rd
(upraveno)
16. 7. 2012, 9:37
@littlenail
delly
(upraveno)
12. 7. 2012, 15:29
1 !
Vera N
(upraveno)
11. 7. 2012, 16:52