(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
křupavý chleba
Potřebné ingredience
200 ml piva cca 100 ml vody 2 rovné lžičky soli kmín 1 lžíce oleje 1 lžíce jablečného octa 1 lžíce sušené bramborové kaše v prášku 100g směsi na selský chléb 150g pšeničné hladké mouky 250g mouky na domácí chléb 150g kvasu 15g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy
Do pekárny dáme tekuté a ostatní:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení
ohlídat.
Těsně před kynutím jsem nasypala dýňová semínka
Po vykynutí jsem těsto s pekárny přendala do vhodné formy a ještě nechala vykynout.
Pekla jsem v předehřáté troubě, tak jak jsem zvykla.
Tenhle chlebík dělám dost často, protože celkem dlouho vydrží dobrý :-)
Nechala jsem se inspirovat těmito stránkami
http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=24
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení
ohlídat.
Těsně před kynutím jsem nasypala dýňová semínka
Po vykynutí jsem těsto s pekárny přendala do vhodné formy a ještě nechala vykynout.
Pekla jsem v předehřáté troubě, tak jak jsem zvykla.
Tenhle chlebík dělám dost často, protože celkem dlouho vydrží dobrý :-)
Nechala jsem se inspirovat těmito stránkami
http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=24
chlebík v řezu
Selská chlebová směs je k dostání v Lídlu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marsib
(upraveno)
25. 7. 2012, 23:27
vypadá skvěle Můžu se zeptat jak ho pečete? Na kolik stupňů, jak dlouho a jestli něčím potíráte Díky
Vanusak
(upraveno)
7. 7. 2012, 22:25
Vypadá nádherně!