(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Bramborové šišky s mákem-DĚKUJI RECEPTY.CZ
Potřebné ingredience
2 balíčky vanilkový cukr, 1 balíček mletý mák, podle chuti máslo, cukr moučka, těsto 50 g škrobová moučka, 800 g,brambory vařené ve slupce, 1 ks vejce, 100 - 150 g hrubá mouka, 150 g hrubá krupice , 1/2 lžičky sůl
Postup přípravy
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme na vál. Osolíme, přidáme škrobovou moučku a mouku s krupicí. Nakonec doprostřed všech ingrediencí uděláme důlek a rozklepneme vajíčko. Rukama zpracujeme vláčné a pevné těsto, které se téměř nelepí.
Těsto rozdělíme na stejné dílky a rozválíme z nich šišky. Vložíme je do vroucí mírně osolené vody a zvolna vaříme asi 10 minut. Uvařené šišky vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat třeba na sítu.
Šišky rozdělíme na talíře (zhruba 5 středních porcí) a posypeme mletým mákem, který jsme předem promíchali s vanilkovým cukrem. Podle chuti dáme na teplé bramborové šišky plátky másla a ještě můžeme víc pocukrovat.
Bramborové šišky s mákem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.
Těsto rozdělíme na stejné dílky a rozválíme z nich šišky. Vložíme je do vroucí mírně osolené vody a zvolna vaříme asi 10 minut. Uvařené šišky vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat třeba na sítu.
Šišky rozdělíme na talíře (zhruba 5 středních porcí) a posypeme mletým mákem, který jsme předem promíchali s vanilkovým cukrem. Podle chuti dáme na teplé bramborové šišky plátky másla a ještě můžeme víc pocukrovat.
Bramborové šišky s mákem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé