(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
ZAPEČNÝ KVĚTÁK
Potřebné ingredience
1 květák (uvařený)
5-6 brambor na loupačku nebo klasicky vařených
1 smetana na šlehání
3 dcl mléka
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř vegeta, muškátový oříšek
olej nebo máslo na jíšku
tvrdý sýr na posypání
tuk na vymazání zapékací misky
Postup přípravy
Zapékací misku vymažeme tukem a klademe na dno brambory krájené na silnější kolečka, posolíme popeříme, popřípadě posypeme vegetou. Na to klademe uvařený květák rozebraný na růžičky. Posypeme vegetou a zalijene bešamelovou omáčkou. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 220°c. Bešamelovou omáčku připravíme následovně: na másle nebo na oleji připravíme jíšku zalijeme mlékem, přidáme strouhaný muškátový oříšek, trochu pepře, vegetu a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu. Omáčka by měla mít hustší konzistenci.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé