Dinosaurus pro Sašku
Potřebné ingredience
2 světlé piškotové korpusy, 1 kefírový zákusek (jako tmavá vrstva), meruňkový džem, karamelový salko krém (máslo a použila jsem už originál zkaramelizované salko), krém z ledových kaštanů, dvoje kompotované mandarinky, necelý ananas.kompot, na potažení pomerančový smartflex a na dozdobení mléčný marcipán. \
\
a taky spousta spousta inspirace tady na MMb, za které maminkám moc děkuji :-)
Postup přípravy
první vyříznutý korpus... na povrchu nic moc, ale v dortu se to srovnalo...
tmavá vrstva - kefírový zákusek
vrstvy jsem mazala meruňkovým džemem, krémem a ty první 3 ještě i ovocem
hotové 3 vrstvy....
4. vrstva byla už skládaná z odřezků a 5.jsem dávala piškot jen na záda a hlavičku
kousek piškotu jsem připlácla jako nožičky a očnicové oblouky. nakonec mi tlama přišla dost vysoká, tak jsem ten spodní korpus pod hlavou odřízla... sice podle předpokladu se pak kapku natrhl krk, ale stejně jsem to ještě mazala a potahovala, tak to ve výsledku nebylo znát.
po poslední vrstě jsem trochu pomazala a dotvarovala hřeben na zádech, hlavu a nožičky punčovinou a potřela naposledy krémem (toho bylo potřeba dost, na karamelový 3 másla a 1,5 salka a pak ještě tak cca půl litru krému z ledových kaštanů - ten jsem měla zbytek z minula, z mražáku... stačilo jen přešlehat a chutově byl stejný jako čerstvý)
potaženo :-) poprvé jsem vyzkoušela práci se smartflexem a byla to paráda... pořád nemůžu udělat ideální marcipán, tak toho byla oproti marcipánu pohodička. chutově mi připomíná mambo bonbony (použila jsem smartflex s pomerančovou příchutí),a až na zaryté marcipánové přívržence většině chutnal :-)
na dozdobení už nebylo moc času (jako vždy vyrábím dort na poslední chvíli), navíc doma bylo 29 st, musela jsem pořád chladit, takže jenom takto... použila jsem i mléčný marcipán.
z boku
a ze zadu :-)
a tady ještě na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé