(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Brownies - Londýnská inspirace :-)
Potřebné ingredience
200g hořké čokolády, 150g másla, 130g cukru, 50g hladké mouky, 4 vejce, 120g vlašských ořechů
Postup přípravy
Rozpustíme máslo (klidně v mikrošce), vlijeme ho do mísy, počkáme, až nebude úplně horké, postupně do něj vmícháváme metličkou cukr (já dávám krupicový). Rozpustíme čokoládu (já v rámci úspory kupuju klasickou na vaření a nerozpouštím ve vodní lázni, ale nastrouhám a šoupnu do mikrošky :o)). Do mísy s máslem a cukrem dáme celá vejce a po troškách mouku a důkladně mícháme metličkou, aby nevznikly hrudky. Přidáme (raději po částech) rozpuštěnou čokoládu a opět důkladně promícháme. Vsypeme ořechy polámané nebo nasekané (v postupu jsem vyfotila, v čem je sekám). Pečeme na pečícím papíru, do doby, kdy už se těsto nelepí na špejli. Ne moc na prudko, ale ne na slabo, aby se nám moučník nevysušil (byl by pak tvrdý). Necháme vychladnout, nijak nezdobíme, necukrujeme! Nelekněte se, že povrch je jakoby křehký a uvnitř je moučník vláčný, má to tak být! Je to mňamka a abychom si ho užili, musel by se dělat aspoň ze 4 dávek :) V tomto množství je z něj 15 kousků velikosti cca 6x6x2cm
začínáme...máslo a cukr pořádně promícháme
na tak hrubo/jemno sekám ořechy, ale udělejte si podle chuti
ořechy jsou poslední přísada, potom už jen důkladně promícháme
tímhle sekám ořechy, je to krouhač na cibuli :D
sekáček zespodu
těsto - finální stav
vylijeme na pečící papír
po vytažení z trouby
detail hotového díla
a můžeme baštit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
neila
(upraveno)
19. 8. 2008, 16:16
vladka,ako dlho si to asi piekla.ja som totiz robila brownies,podobny recept a kedze ono sa to stale tak trochu lepilo,tak som to pravdaze prehnala a nakoniec z kolaca nic nebolo,musela som plech poriadne zamocit do horucej vody zby som ho odtial vobec dostala.piekla som ho asi hodinu.dakujem
hovka
(upraveno)
21. 8. 2008, 15:14
@neila
Dobry den, priznam se, ze nevim, jak dlouho jsem to delala, mame stary plynovy sporak a vse v nem pecu na nejmensi plamen, protoze nepece stejnomerne, takze vse trva delsi dobu. Nicmene zkousim spejli, jakmile se testo nelepi, hned jde ven. Nahore se udela takova tenoucka krusta, jakoby popraska...to je z masla. Jednou jsem ho zapomnela zkouset spejli a vytahovala ho pozdeji, neprichytil se mi, pecu ho na pecicim papiru, ale byl hořký, ne moc, ale bylo citit, ze je prepaleny. Myslim, ze tak pres pul hodiny to tam mivam. Zalezi taky na tom, jaky pouzivate pekac a jak vysoko testo mate.
neila
(upraveno)
21. 8. 2008, 16:14
@hovka
dakujem,ja ho este skusim,tak snad sa mi podari
janka
(upraveno)
15. 8. 2008, 16:58
je to opravdu super....
Cibetecka
(upraveno)
15. 2. 2008, 18:12
Ahojky Vladi, dneska jsem zkusila tvůj receptík a můžu říct SUPER Jen jsem měla větší plech, takže buchta je nižší než tvoje na fotce Jinak pro ostatní - já pekla v el. troubě a pekla jsem to na 200° asi cca 8 minut.