(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Zavářka do polévky: Celestýnské nudle / fritátové (fridátové) nudle
Potřebné ingredience
130ml mléka, 1vejce, 60g hladké mouky, sůl, trocha másla
Postup přípravy
CELESTÝNSKÉ NUDLE
1/ Vejce rozšlehat s mlékem, osolit a postupně zašlehávat hladkou mouku, až vznikne řídké hladké těsto.
2/ Pánev vytřít máslem a rozehřát.
3/ Těsto v tenké vrstvě lít na pánev a po obou stranách opéct dorůžova jako palačinky.
4/ Vzniklé placky nakrájet na širší nudle, flíčky... - prostě tvary podle vaší libosti. (Pokud chcete udělat radost dítěti, dají se vykrajovat malé tvary, může je vykrájet i samo.)
5/ Hotové nudle sypat přímo do talířů s hotovou polévkou.
FRITÁTOVÉ (FRIDÁTOVÉ) NUDLE
Pokud hotové celestýnské nudle ještě znovu osmažíte, máte fritátové nudle.
1/ Vejce rozšlehat s mlékem, osolit a postupně zašlehávat hladkou mouku, až vznikne řídké hladké těsto.
2/ Pánev vytřít máslem a rozehřát.
3/ Těsto v tenké vrstvě lít na pánev a po obou stranách opéct dorůžova jako palačinky.
4/ Vzniklé placky nakrájet na širší nudle, flíčky... - prostě tvary podle vaší libosti. (Pokud chcete udělat radost dítěti, dají se vykrajovat malé tvary, může je vykrájet i samo.)
5/ Hotové nudle sypat přímo do talířů s hotovou polévkou.
FRITÁTOVÉ (FRIDÁTOVÉ) NUDLE
Pokud hotové celestýnské nudle ještě znovu osmažíte, máte fritátové nudle.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé