(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Výborný brusinkový dort
Potřebné ingredience
6 vajec
1 vanilkový cukr
150 g cukru krupice
200 g mletých lískových oříšků
dál:1 sklenička/400 g/brusinek-jako marmeláda,rum
2 kelímky šlehačky,2 ztužovače šlehačky
kakao
Postup přípravy
Nejdříve si ušleháme sníh z bílků.Potom ušleháme ručním mixérem žloutky s cukrem a vanilk.cukrem do pěny,vmícháme ořechy a nakonec sníh z bílků.Nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme v předehřáté troubě na horkovzduch na 160 stupňů asi 30 minut nebo v elekrické troubě na 175 stupňů asi 40-50 minut.necháme vychladnout,asi 30xpropíchneme párátkem povrch buchty a smícháme dohromady brusinky s rumem a tím celý povrch buchty potřeme,navrch dáme ušlehanou šlehačku a posypeme kakaem(kakao musí být hořké a šlehačka bez cukru )Dort je opravdu výborný chutná dokonce i manželovi a ten normálně sladké nejí.Buchtička se dá udělat i na plech.
Dobrou chuť!!!!!!!
Dobrou chuť!!!!!!!
obrázek k brusinkovému dortu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ˇjaninabliz
(upraveno)
1. 3. 2008, 22:59
Zkoušela jsem dát těsto na plech,stejné množství a jde to taky a je toho víc a peče se to jenom 30 minut.
ˇjaninabliz
(upraveno)
5. 2. 2008, 12:42
Ahoj Zito já ho mám taky od kamarádky z Německa,dělala jsem tam 8 let a teď jsem doma na mateřské s půlroční holčičkou.a to máslo patří ještě do těsta není to moc mastný??Já bych řekla že ty ořechy stačí tak se měj pěkně zatím pa
Itula
(upraveno)
5. 2. 2008, 1:33
Jani já ho mám i s máslem v základu,takže tam jsou odchylky v receptu,mám ho z Německa od kamarádky, tak zkusím i ten tvůj
Itula
(upraveno)
4. 2. 2008, 10:36
Já mám tento recept již dlouho,ale do základu patří granko a 1 KL prdopu, jinak nevím jak by jste ho měla tmavý.To granko tam nahrazuje mouku
ˇjaninabliz
(upraveno)
4. 2. 2008, 22:10
@Itula
ahoj Zito ten dort je tak tmavý protože jsou tam ořechy a krásně vyskočí i bez prášku do pečiva, navrch se dává hořké kakao aby byl kontrast s nesladkou šlehačkou a sladkým piškotem, Já jsem ho dělala již nejméně 20x Ps:máš asi jiný recept
mamina
(upraveno)
4. 2. 2008, 10:40
@Itula
nahoře v receptu je psané kakao, asi je myšleno i do základu i na posypání. Receptík vypadá moc dobře, určitě vyzkouším.
ˇjaninabliz
(upraveno)
4. 2. 2008, 22:13
@mamina
ahoj Evo do piškotu se dávají jen mleté lískové ořechy, ty udělají tu buchtu tmavou a na povrch tý šlehačky se nasype hořké kakao, určitě ho vyzkoušej já ho dělám mužíčkovi k narozkám a svátku
mamina
(upraveno)
5. 2. 2008, 12:54
@ˇjaninabliz
Děkuji za informaci, já bych ho bývala dala i do těsta.
ˇjaninabliz
(upraveno)
3. 2. 2008, 21:55
tak se mi to konečně povedlo tam dát fotečku,Zdeni moc děkuju za radu příště už budu vědět.zatím pa
ˇjaninabliz
(upraveno)
2. 2. 2008, 22:09
Ahoj když jsem ten recept zkoušela tak mi to taky připadalo divný ,ale žádná mouka ani prášek do pečiva tam nepřijde a je to krásně vysoký mám to vyfocené ale neumíme tam vložit tu fotku tak se to musíme nejdřív naučit.Musí se udělat sníh a ten se vmíchá do hodně hustého těsta za žloutků,cukru a oříšků.já to dohromady míchám normálně měchačkou je to potom taková pěna vyzkoušejte a uvidíte
aero-orion
(upraveno)
2. 2. 2008, 22:10
@ˇjaninabliz
Fotečku musíte,před vložením zmenšit,jinak Vám ji to nevezme.
zverimex
(upraveno)
2. 2. 2008, 21:57
Zdeni, včera jsem dělala tu panenku, marcipán jsem " uplácala " s medem, byla krásná, povedla se , moc děkuji za rady. Petra
aero-orion
(upraveno)
2. 2. 2008, 22:13
@zverimex
Kde mám fotečku????To je zrada sem sní Není zač Petko hlavní je,že se povedlo
zverimex
(upraveno)
2. 2. 2008, 21:41
možná hloupý dotaz, nikde nevidím žádnou mouku ...
aero-orion
(upraveno)
2. 2. 2008, 21:43
@zverimex
také se ptám Petko??
aero-orion
(upraveno)
2. 2. 2008, 21:41
Jani a mouka tam nejde??
Diggy
(upraveno)
2. 2. 2008, 21:24
Jani ten recept vypadá fakt skvěle, určitě vyzkouším. Díky, že jste se podělila.