(recept
si oblíbilo 118 návštěvníků)
Hrníčkové lívance i pro začátečnice

Potřebné ingredience
2 hrnky vlažného mléka, 2 hrnky hladké mouky, 1/2 kostky droždí, špetka soli, lžíce cukru, 1-2 vejce
Postup přípravy
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Já prostě všechno zamíchám drátěnou kvedlačkou a nechám v teple pod utěrkou kynout - nejlépe vyhřát troubu na 50 st. , vypnout a vrazit tam těsto nejmíň na půl hodiny. Lívanečník vytřeme lehce olejem a pečeme. Hotové lívance potřu rozp. máslem a namočím do skořicového cukru, nebo mažeme borůvkovou marmeládou. Na fotce asi polovina dávky a když jsou vejce větší, tak dám jenom jedno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
rezbroucek
(upraveno)
18. 11. 2023, 7:42
peču dle vašeho receptu už hodně dlouho,jen dávám o hrnek víc mouky, jsou takové pevnější. hustotu těsta mi poradila babička
nahlásit

lidare
(upraveno)
9. 8. 2017, 13:01

nahlásit

Lůce
(upraveno)
19. 9. 2011, 20:53


nahlásit

LuciieC
(upraveno)
23. 6. 2011, 19:41
jsou vynikající právě jsme je dodělala


nahlásit

dablice911
(upraveno)
11. 11. 2010, 18:43
Lívance jsou opravdu výborné. Ukládám do oblíbených. Děkuji za receptík.



nahlásit

sija3
(upraveno)
2. 2. 2010, 12:56
Dobrý den také jsem dělala a nic lepšího jsem nejedla
jsou super
děkuji za receptík pa Lenča




nahlásit

Andrimka
(upraveno)
26. 8. 2009, 20:55
s droždím jsem ještě nedělala, vyzkouším, díky za inspiraci


nahlásit

siml
(upraveno)
6. 5. 2009, 13:58
















nahlásit

SILVIK1
(upraveno)
29. 4. 2009, 8:48
super mnamka



nahlásit

marketka70
(upraveno)
27. 4. 2009, 11:19
vynikající




nahlásit

jitka.nela
(upraveno)
1. 2. 2009, 15:27
výborné a s tou skořicí........super.Děkuji za receptík a také nebudu dělat jiné než tyto



nahlásit

Šťastlivka1
(upraveno)
31. 1. 2009, 23:39
Výborné
díky za prima recept
už nebudeme dělat jiný






nahlásit

Alča + cácorky
(upraveno)
30. 1. 2009, 12:38
tak dnes jsem je spáchala - a jsou opravdu super
moc jsme si pochutnali.



nahlásit
Sony1
(upraveno)
30. 1. 2009, 9:38
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda se musí udělat kvásek nebo se jen droždí nadrobí a zamíchá do těsta? Děkuji
nahlásit
xmilenax
(upraveno)
19. 9. 2011, 21:39
@Sony1
hezký večer, já droždí do těsta jenom rozdrobím, ono to nakyne, ale to mléko by mělo být trochu teplé

nahlásit

Petra44
(upraveno)
4. 12. 2008, 20:31
Jsou prostě super,manžel říká,že se palačinky mužou zahrabat...





nahlásit

panímedvídková
(upraveno)
23. 9. 2008, 14:29
Právě jsme dojedli, jsou naprosto úžasné!!!
P.S.: pěkně jsme se přejedli








nahlásit
Radecka7
(upraveno)
13. 6. 2008, 12:56





nahlásit
verunka78
(upraveno)
13. 6. 2008, 12:48
Tak dneska jsme je měly k obědu s kysanou smetanou a rozmačkanýma jahůdkama a byla to mňamka
Díky za jednoduchý a dobrý recept.



nahlásit

mima.m
(upraveno)
8. 4. 2008, 18:41
Právě jsem je dodělala a jen se po nich zaprášilo










nahlásit

Myska74
(upraveno)
6. 3. 2008, 18:25
Jsou výborný
, bohužel ta jedna dávka popsaná v receptu je pro nás málo




nahlásit