(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
OBRÁCENÝ JABLEČNÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience
3/4 kg jablek, 4 vejce, 1 ČL prášku do pečiva, 5 PL mléka, 2 skořicové cukry, 50g (2PL) hladké mouky, 50g (2PL) cukru, máslo (cca 40-50g).
Postup přípravy
Z bílků ušleháme tuhý sníh - odložíme. Máslo rozpustíme ( nejlépe ve větší pánvi, která se dá vložit do trouby), na máslo nasypeme cukry - nemíchat a rozložíme jablka, zakryjeme a dusíme. Žloutky, mléko, cukr, mouku a pr. do peč. smícháme, nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme na jablka a vložíme do trouby, asi 160°C na 15 minut. Překlopíme na talíř. Dobrou chuť.

Tuhý sníh z bílků

Rozpuštěné máslo se skořicovým cukrem

Jablka při dušení

Smícháme všechny suroviny

Zlehka vmícháme sníh

Hotové těsto rozetřeme na jablka a vložíme do trouby

Vyndáno z trouby

Překlopeno na talíř
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tetakniha
(upraveno)
10. 11. 2017, 19:53
Dobrý den, zaujal mě Váš recept, jen nevím, jak dlouho asi jablka dusit, určitě vyzkouším

nahlásit

SILVIK1
(upraveno)
10. 11. 2017, 10:05



nahlásit

krišon
(upraveno)
21. 9. 2014, 16:05
První jsem upekla ráno v devět, po obědě se snědl ke
, teď jsem vytáhla z trouby druhý ....takže psát, že je výborný nemusím .... protože 2x za den, a to jsme doma jen 3 ... to je jasný, že to je dobrota veliká ...

nahlásit

PETRA V
(upraveno)
12. 10. 2009, 21:24
Dobrý večer,jen bach ráda věděla kolik se dává másla ,děkuji Petra




nahlásit

KatkaW
(upraveno)
10. 11. 2009, 8:42
@PETRA V
Omlouvám se, že mi to tak trvalo. Másla asi tak aby pokrylo celou pánev tak 2mm vrstvou, i trocu víc nevadí. Katka
nahlásit

Vanny1
(upraveno)
20. 4. 2009, 10:21
Dobrý den včera sem zkoušela, na chut dobré, ale vzhledově nic moc, asi sem to přehnala s máslem, dala sem jedno celé!!!!????? a prostě to vůbec nezkaramelizovalo a když sem koláč otočila všechno máslo mi teklo všude po stole. jinak na chut fakt mnamka

nahlásit

Bolonka
(upraveno)
9. 3. 2008, 20:02
už mam upečeno a pulka je pryč, je vyborny aj manžel chvali.


nahlásit

Bolonka
(upraveno)
9. 3. 2008, 17:16
Děkuji Katko za recept ,pekla jsem to v 6 třidě a pak jsem ten recept stratila,tet´ konečně ho mam,jenom jsem to dělala z 6 vajiček a do plechu,děkuji moc



nahlásit

vanda
(upraveno)
4. 2. 2008, 17:49
Dobrý večer Katko, připomněla jste mi, že něco podobného dělala babička, aby s námi zkrmila svůj jablečný sad
. Těsto nebyl takový piškot, ale válelo se na placku a tím se pak poloupečená jablka zakryla a dopeklo se. Tak jsem vyzkoušela podle Vás, snědeno bylo ještě zatepla a už se peče další.
. Je to bezva - nic jsem nevážila, nasypala od oka a povedlo se. Takové recepty mám nejraději. Já ty jablka taky zkrmím
. Vanda





nahlásit

KatkaW
(upraveno)
4. 2. 2008, 20:09
@vanda
Děkuji , taky mi chutná a za tepla ho sníme s dcerou v pohodě sami. S těma jablkama to úplně chápu, taky jich máme dost - a ještě ke všemu samý mrňavý. Ale i tak, já je mám prostě ráda.
nahlásit

jassnenka
(upraveno)
4. 2. 2008, 7:55
dekuji za odpoved, tak snad se mi podari neco sehnat
nahlásit

jassnenka
(upraveno)
3. 2. 2008, 7:31
tak to bych take rada vyzkousela i s pouzitim takove panve, co mate vy, ale nemam ji a nevim jakou bych mela hledat, aby mohla prijit do trouby, muzete poradit. predem dekuji
nahlásit

KatkaW
(upraveno)
3. 2. 2008, 10:08
@jassnenka
No jo, používám Ingenio od Tefalu, pomalu jsem za něj vyměnila skoro všechny hrnce. Ale dřív jsem to dělala i v hrnci nebo jakékoli větší pánvi - ono asi nevadí ani když ta jablka nepřiklopíte, jde jen o to, aby neměla plastová ucha - aby šla do trouby. Jde to pak hůř vyklopit, protože koláč spadne z větší výšky, ale dá se to.
nahlásit

dominok
(upraveno)
2. 2. 2008, 21:05



nahlásit