Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 43 návštěvníků)

Višňová / Ostružinová / Rybízová / Malinová šťáva

0.0
Višňová / Ostružinová / Rybízová / Malinová šťáva

Potřebné ingredience

1 l šťávy z ovoce 1,5 - 1,7 kg cukru 8 - 15 g kyselina citronová

Postup přípravy

Ovoce propláchneme, rozmačkáme - můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené - a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Přes gázu nebo řídké plátno vymačkáme nebo odšťavníme v mlýnku na ovoce. Šťávu odměříme a dáme do větší nádoby, zahřejeme zhruba na 50 - 60 °C a přidáme cukr a kyselinu citronovou - čím je ovoce sladší, tím více kyseliny citronové. Za stálého míchání zahřejeme na 85 °C a sbíráme pěnu. Ještě horké plníme do předehřátých lahví, zavíčkujeme a necháme vychladnout.
Šťáva je výborná - podle tohoto postupu dělám višňovou, ostružinovou, malinovou a rybízovou :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie