(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Višňová / Ostružinová / Rybízová / Malinová šťáva
Potřebné ingredience
1 l šťávy z ovoce 1,5 - 1,7 kg cukru 8 - 15 g kyselina citronová
Postup přípravy
Ovoce propláchneme, rozmačkáme - můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené - a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Přes gázu nebo řídké plátno vymačkáme nebo odšťavníme v mlýnku na ovoce. Šťávu odměříme a dáme do větší nádoby, zahřejeme zhruba na 50 - 60 °C a přidáme cukr a kyselinu citronovou - čím je ovoce sladší, tím více kyseliny citronové. Za stálého míchání zahřejeme na 85 °C a sbíráme pěnu. Ještě horké plníme do předehřátých lahví, zavíčkujeme a necháme vychladnout.
Šťáva je výborná - podle tohoto postupu dělám višňovou, ostružinovou, malinovou a rybízovou :-D
Šťáva je výborná - podle tohoto postupu dělám višňovou, ostružinovou, malinovou a rybízovou :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé