(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Sekaná na smetaně-děkuji tradiční recepty

Potřebné ingredience
Ingredience pro přípravu jídla 30 dkg mletého hovězího masa 30 dkg mletého vepřového masa sůl 1 dcl mléka 4 lžíce strouhanky 1 cibule 1 vajíčko 1 velká mrkev stejně velký kus celeru 1 petržel 1 smetana na šlehání voda na podlévání 1 lžíce sádla
Postup přípravy
Mleté maso smícháme se strouhankou, přidáme mléko, sůl, vejce a cibuli nakrájenou nadrobno. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku, abychom mohli vytvarovat šišku. Na větší pánev dáme sádlo, na kterém osmahneme slaninu a kořenovou zeleninu, kterou lehce orestujeme. Na zeleninu položíme sekanou, kterou ze všech stran opékáme, aby se maso zatáhlo. Maso i se zeleninou přeložíme do ohnivzdorné mísy, podlijeme je vodou a pečeme v troubě asi hodinu. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a dáme na talíř. Šťávu se zeleninou zalijeme smetanou, vše rozmixujeme a prohřejeme. Na talíř dáme porci sekané, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

mnam
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
29. 6. 2015, 9:44

nahlásit

BB72
(upraveno)
21. 11. 2012, 12:52
Skvělý nápad pro dnešní den.Ještě jsem to nikdy nevařila. U nás doma se sekaná jedla jen s bramborem..Ale děti jsou omáčkové, tak jsem to zkusila zdá se , že se to chytlo u milovníků svíčkové i karbenátků
.Jen omáčku dělám zásadně svou .Mnoho zeleniny a nezahušťuji moukou ani šlehačkou..max. sojovou.Amálka nesmí mléko.Díky za nápad.


nahlásit

Misanera
(upraveno)
17. 9. 2012, 13:04
Tak jsem zkusila Váš recept a jídlo je parádní,syn mi konečně něco snědl s chutí
Takže děkuju a doporučuji dál!


nahlásit
Sophie70
(upraveno)
25. 6. 2012, 9:17
paráda, toto určite vyskúšam



nahlásit

Vlasta33
(upraveno)
24. 6. 2012, 12:12







nahlásit

lidare
(upraveno)
23. 6. 2012, 13:34
Toto jsem vařívala před mnoha lety,je to nejoblíbenější jídlo mého muže,ještě to má radši než klasiku svíčkovou.Moc dobré

nahlásit

krišon
(upraveno)
25. 6. 2012, 9:43
@lidare
Dodnes dělám, upeču dvě sekané - k jedné udělám rádoby svíčkovou omáčku a ke druhé brambory, či kaše nebo se sní studená ke chlebu. Můj muž i syn rádi se smetanovou omáčkou, děda zase preferoval zelí

nahlásit