(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pomalu pečená rajčata s balzamikovým octem, pórkem a bazalkou
Potřebné ingredience
Ingredience: - 12 ks kvalitních rajčat - 4 stroužky oloupaného a jemně nakrájeného česneku - 1 hrst čerstvě natrhaných lístků bazalky - 12 ks (lístků) čerstvě natrhaného bobkového listu - 12 ks omytého a ořezaného menšího pórku - mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř - 200 ml levnějšího balzamikového octa (balsamico) - 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 170°C
Použijeme nejlépe kameninový talíř (mísu), do kterého se pohodlně vejde 12 ks rajčat. Celé dno talíře posypeme česnekem a bazalkou. Vrcholky (špičky) rajčat nakrojíme "do kříže" a naskládáme vedle sebe na talíř nakrojenou částí směrem vzhůru.
Do nakrojené špičky každého rajčete vložíme 1 ks bobkového listu.
Na kuchyňský vál položíme pórek a bohatě jej posypeme mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem. Pomocí kuchyňského válečku vtlačíme sůl a pepř do pórku (stačí z horní strany).
Pórek potom vložíme na talíř okolo rajčat. Polijeme balzamikovým octem a olivovým olejem. V předehřáté troubě pečeme asi hodinu.
Před podáváním vyjmeme bobkový list.
Přejeme Vám dobrou chuť.
Použijeme nejlépe kameninový talíř (mísu), do kterého se pohodlně vejde 12 ks rajčat. Celé dno talíře posypeme česnekem a bazalkou. Vrcholky (špičky) rajčat nakrojíme "do kříže" a naskládáme vedle sebe na talíř nakrojenou částí směrem vzhůru.
Do nakrojené špičky každého rajčete vložíme 1 ks bobkového listu.
Na kuchyňský vál položíme pórek a bohatě jej posypeme mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem. Pomocí kuchyňského válečku vtlačíme sůl a pepř do pórku (stačí z horní strany).
Pórek potom vložíme na talíř okolo rajčat. Polijeme balzamikovým octem a olivovým olejem. V předehřáté troubě pečeme asi hodinu.
Před podáváním vyjmeme bobkový list.
Přejeme Vám dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Baika
(upraveno)
15. 7. 2012, 18:32
Bezva recept.Musím ho vyzkoušet.Bazalku i bobkový list mám domácí,bude to určitě dobrota.