Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pomalu pečená rajčata s balzamikovým octem, pórkem a bazalkou

0.0
Pomalu pečená rajčata s balzamikovým octem, pórkem a bazalkou

Potřebné ingredience

Ingredience: - 12 ks kvalitních rajčat - 4 stroužky oloupaného a jemně nakrájeného česneku - 1 hrst čerstvě natrhaných lístků bazalky - 12 ks (lístků) čerstvě natrhaného bobkového listu - 12 ks omytého a ořezaného menšího pórku - mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř - 200 ml levnějšího balzamikového octa (balsamico) - 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 170°C


Použijeme nejlépe kameninový talíř (mísu), do kterého se pohodlně vejde 12 ks rajčat. Celé dno talíře posypeme česnekem a bazalkou. Vrcholky (špičky) rajčat nakrojíme "do kříže" a naskládáme vedle sebe na talíř nakrojenou částí směrem vzhůru.
Do nakrojené špičky každého rajčete vložíme 1 ks bobkového listu.
Na kuchyňský vál položíme pórek a bohatě jej posypeme mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem. Pomocí kuchyňského válečku vtlačíme sůl a pepř do pórku (stačí z horní strany).
Pórek potom vložíme na talíř okolo rajčat. Polijeme balzamikovým octem a olivovým olejem. V předehřáté troubě pečeme asi hodinu.


Před podáváním vyjmeme bobkový list.



Přejeme Vám dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Baika 15. 7. 2012, 18:32
Bezva recept.Musím ho vyzkoušet.Bazalku i bobkový list mám domácí,bude to určitě dobrota. (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie