(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Domácí tvaroh

Potřebné ingredience
Kyselé mléko a řidší plátýnko
Postup přípravy
Kyselé mléko zahřívejte půl hodiny na 37-40 stupňů (já zkoušela prstem,aby to bylo spíš na teplotu příjemný a né vařicí).Občas zamíchejte.Pokud máte doma plotýnku zahřívejte na malém plameni a na plotýnce.Hrnec jsem použila z dvojitým dnem(na mléko) a hrnec jsem měla na kraji plotýnky.
Pak jsem mléko přelila na plátýnko svázala do ranečku a nechala vykapat vodu do mísy (údajně by to měla být syrovátka,ale nejsem si jistá).Občas plátýnko lehce promačkejte.Tvaroh je hotov,až jde minimum vody.Zvážila jsem množství hotového tvarohu a je ho cca 150g.
Pak jsem mléko přelila na plátýnko svázala do ranečku a nechala vykapat vodu do mísy (údajně by to měla být syrovátka,ale nejsem si jistá).Občas plátýnko lehce promačkejte.Tvaroh je hotov,až jde minimum vody.Zvážila jsem množství hotového tvarohu a je ho cca 150g.

Takto jsem měla zavázaný v ranečku a zavěšený ,a mísu pod ranečkem

Použila jsem toto kysané mléko
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

deniska1978
(upraveno)
18. 6. 2013, 20:37
chtela bych se zeptat kolik mam dat toho kyseleho mleka?? zrovna mi prinese farmar mlicko primo od kravicky tak bych chtela vyzkouset domaci tvaroh, tady v irsku se prodava hroozne drahy a neni moc popularni, jen mi se po nem porad styska tak si chci udelat svuj, moc diky za info
nahlásit

999janina
(upraveno)
21. 2. 2012, 11:52
Zkuste mléko z automatu,teda pokud ho máte v blízkosti bydliště,z něj to půjde...
známá ho dělá pravidelně,taky musím vyzkoušet


nahlásit

mmatuli
(upraveno)
5. 2. 2008, 16:08
A bylo to chuťově opravdu jako tvaroh? Je to velice zajímavé, to odkapané by měla být opravdu syrovátka
Taky jsem kdysi zkoušela tvaroh, ale z mléka a nezadařilo se mi ani z BIO mléka ani z jakéhokoliv jiného a po vznesení dotazu na mlékárny mi odpověděli, že z dnešníh mlék není možné vyrobit tvaroh, ale důvod jsem již zapomněla..... Pouze z vlastního kravského mléka to jde. Tak bych to asi zkusila z té Kyšky.
A jak dlouho Vám vykapávalo, přes noc? Pamatuji si, jak nám tvaroh dělávala mamka a kapalo to do dřezu, přivázáno na baterii



nahlásit

moschus
(upraveno)
5. 2. 2008, 20:12
@mmatuli
Maruško jako tvaroh to chutnalo.Odkapávalo to docela dobře
.Je fakt,že jsem tomu trošku pomáhala.Když té syrovátky odteklo nejvíce tak jsem lehounce plátýnko promačkávala.
..
Bohužel málo,která z nás má doma kravičku
.A s té kyšky to šlo.Tvaroh měl lepší chuť,než kupovaný.Já ho namazala na čersvý chléb.
.
.Do buchet by se nevyplatil










nahlásit

eliskaXL
(upraveno)
5. 2. 2008, 16:55
@mmatuli
Maruško "pouze z vlastniho ???
kravskeho mleka????



nahlásit

mmatuli
(upraveno)
5. 2. 2008, 18:26
@eliskaXL
však je jasné, jak jsem to myslela
Je třeba zajít k sousedům podojit






nahlásit
Lucern
(upraveno)
7. 10. 2012, 12:34
@mmatuli
i
nahlásit

ambret
(upraveno)
20. 6. 2009, 21:57
@Lucern
Tak jsem dneska zkoušela tvaroh a musím říct že je úplně super. Všichni mi ho chodí uždibovat
Dělala jsem z čerstvého zkyslého mléka, akorát jsem ho moc vymačkala, takže je z toho tvaroh na na posypání knedlíků, ale i tak je super. Akorát je ho hrozně malinko a to jsem ho dělala skoro z 5 litrů mléka



nahlásit