Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Marcipán

0.0
Marcipán

Potřebné ingredience

bílek- 1 ks,
cukr moučka-120 g,
sladké mandle-120 g

Postup přípravy

Mandle spaříme, oloupeme a velmi jemně nakrájíme. Smícháme je s cukrem a přidáme vidličkou napěněný bílek. Třeme, dokud nevznikne vláčná hmota. Je-li řídká, přidáme cukr, v opačném případě ještě trochu bílku.

Hotovou hmotu vyválíme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a uchováváme v chladu.

příklad tvaru

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

peckam 23. 8. 2007, 11:44
Dobrý den Petro.Prosím o radu jak mám docílit čokoládového,nebo tmavého marcipánu přidat kakao?Děkuji za odpověď Petra.
Ilonáček 6. 11. 2009, 13:06
@peckam obarvit potr. barvou-BRETON-koupí se v drogerii nebo gelovými barvičkami na pečení.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie