(recept
si oblíbilo 107 návštěvníků)
Korpus piškotový na pařez
Potřebné ingredience
Do formy 23 cm: 250g hladké mouky 0.5prášek do pečiva 4 vejce 240g cukru moučka 150ml oleje 100ml vroucí vody kakao
Postup přípravy
..vejce našleháme s cukrem, postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Třetinu těsta obarvíme 2-3 pl kakaa.
Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na ni dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme. Tento postup způsobí, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení vrstvy- léta.
Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na ni dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme. Tento postup způsobí, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení vrstvy- léta.
první byl na zkoušku a děti snědly jak bábovku...:-)
a další foto...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
31. 10. 2016, 17:36
nahlásit
pedimi
(upraveno)
8. 10. 2014, 16:53
proč proč proč tenhle zkouším už dlouho....a pokaždé mi spadne a srazí se...Jak to děláte že je tak kráně nadýchaný
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
8. 10. 2014, 9:40
nahlásit
Hanka12338
(upraveno)
8. 10. 2014, 9:33
Super recept,včéra jsem upekla,piškot je moc dobrý a vzhledově neokoukaný, naplnila a potřela jsem ho ušlehanou šlehačkou,posypala kakaem a dnes máme ke kafíčku i moc chutná
nahlásit
tulipanka
(upraveno)
27. 8. 2014, 19:34
dnes upečeno zítra zdobím korpus vypadá skvěle a není propadlý díííky
nahlásit
Hannnah
(upraveno)
26. 3. 2013, 17:57
Zkusím dort, snad se mi to taky povede...
nahlásit
Hyzule
(upraveno)
21. 11. 2012, 21:20
nahlásit
gaha
(upraveno)
5. 9. 2012, 17:03
Vladi a co sníh z bílků? ... ten ne? Já všechno dělám zvlášť, bez sněhu jsem jej teda ještě neměla odvahu dělat... to by se mi šiklo?
nahlásit
Helena A.
(upraveno)
6. 7. 2012, 14:52
Dobrý den, korpus vypada uzasne, dal by se i promazat jako na dort?díky Helena
nahlásit
ladika
(upraveno)
6. 7. 2012, 22:02
@Helena A.
Určitě! Spousta mamin tu tenhle korpus používána dorty...
nahlásit
komtesa
(upraveno)
14. 6. 2012, 16:38
Je krásný a chtěla jsem se zeptat, toho prášku do pečiva je jen polovina a stejně je korpus tak vysoký? Díky
nahlásit
ladika
(upraveno)
15. 6. 2012, 8:31
@komtesa
Hanko, zkoušela jsem už i recept bez prdopeče http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=130178&user=30857 a byl krásný, je důležité mít čerstvá vejce (ve vodě jdou ke dnu) a hlavně pokojové teploty, pak se krásně našlehají a není třeba kypřidla a vodu dávám také teplou.
nahlásit
sburicova
(upraveno)
14. 6. 2012, 15:11
krásný mramor a pěkně vysoký a rovný korpus, na kolik a jak dlouho pečete, děkuji
nahlásit
ladika
(upraveno)
15. 6. 2012, 8:21
@sburicova
...tohle byl první pokus a štěstí začátečníka Stáňo, peču *- na 160*C klasicky a asi 35 min, zkouším špejlí....chvíli po částečném zchladnutí otočím dnem vzhůru a případné nerovnosti korpusu se ztratí
nahlásit
DanušaP
(upraveno)
14. 6. 2012, 12:58
dělám stejně... když se přidá trochu oleje, je těsto vláčnější a prostě chuťově lepší
nahlásit
piskotka8
(upraveno)
13. 6. 2012, 15:17
já tomu říkám "mramor" ale vyvedl se vám opravdu nádherně, krásný vzor.. já ho dělám již 3 roky a tak dokonalý jsem ho neměla
nahlásit
ladika
(upraveno)
13. 6. 2012, 20:10
@piskotka8
Zuzi, díky moc Ale na prostředek už mi nezbylo tmavé těsto, rychle jsem do zbytku přidala trošku kakaa, ale ten střed už je holt světlejší....
nahlásit