(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Bramborové suflé s hermelínem
Potřebné ingredience
500g brambor, 100ml smetany, 40g másla, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, 4 vejce, 1 lžička solamylu, 200g hermelínu, pažitka nebo jiné zelené natě na ozdobu
Postup přípravy
Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Rozšťoucháme je s horkou smetanou a máslem na kaši, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a necháme vychladnout.
Pak vmícháme žloutky, solamyl, dvě třetiny na kostičky nakrájeného sýra a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
Zapékací mísu nebo malé zapékací mističky vymažeme máslem, naplníme směsí a povrch poklademe zbývajícím hermelínem nakrájeným na tenké plátky. Použila jsem pepřový hermelín a chuť byla příjemně pikantní.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Podáváme teplé.
Dobrou chuť.
Pak vmícháme žloutky, solamyl, dvě třetiny na kostičky nakrájeného sýra a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
Zapékací mísu nebo malé zapékací mističky vymažeme máslem, naplníme směsí a povrch poklademe zbývajícím hermelínem nakrájeným na tenké plátky. Použila jsem pepřový hermelín a chuť byla příjemně pikantní.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Podáváme teplé.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé