Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Bramborové suflé s hermelínem

0.0
Bramborové suflé s hermelínem

Potřebné ingredience

500g brambor, 100ml smetany, 40g másla, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, 4 vejce, 1 lžička solamylu, 200g hermelínu, pažitka nebo jiné zelené natě na ozdobu

Postup přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Rozšťoucháme je s horkou smetanou a máslem na kaši, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a necháme vychladnout.

Pak vmícháme žloutky, solamyl, dvě třetiny na kostičky nakrájeného sýra a nakonec sníh ušlehaný z bílků.

Zapékací mísu nebo malé zapékací mističky vymažeme máslem, naplníme směsí a povrch poklademe zbývajícím hermelínem nakrájeným na tenké plátky. Použila jsem pepřový hermelín a chuť byla příjemně pikantní.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Podáváme teplé.

Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie