(recept
si oblíbilo 45 návštěvníků)
Vynikající Chotinské řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 20g kakaa, 1 a půl sklenky cukr moučka, sklenka vody, sklenka oleje, 2 sklenky polohrubé mouky, prdopeč Krém: 2 tvarohy, 200g cukr moučka, 1 máslo, 4 lžíce rumu želatina: 1l vody, 2 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru, 1 Tang (Vitacit)
Postup přípravy
To těsto je naprosto vymazlené. A celkově jsou řezy vláčné a osvěžující. Mňam. Recept je od manželovo sestřenice z Chotiné (proto Chotinské řezy. Podobné recepty jsou vitacitové, tanjové řezy a sposta jiných názvů, ale jejich těsto se zdaleka chotinským řezům nevyrovná) a naprosto jsme mu propadli. Nikdy jsem lepší nejedla.
Všechny suroviny na těsto ušleháme dohromady a dáme péct na vyšší plech (vysypaný nebo s pečícím papírem). Na krém vše vyšleháme a natřeme na vychladlý korpus. Můžeme poklást ovocem (já dala jahody, ale výborný je i banán nebo kompotovaná broskev), ale dobré je to i bez ovoce.
Ve 3/4l vody rozpuštíme cukr a Tang (Vitacit nebo silná šťáva) a dáme vařit. ve čtvrt litru vody rozmícháme pudinky a uvaříme jako klasický pudink. Hmotu necháme trochu vychladnout. Ještě teplé nalijeme na krém s ovocem. Dáme do lednice ztuhnout.
Kdo nemá rád želatinu, tak se dávat nemusí a krém stačí posypat postrouhanou čokoládou.
Všechny suroviny na těsto ušleháme dohromady a dáme péct na vyšší plech (vysypaný nebo s pečícím papírem). Na krém vše vyšleháme a natřeme na vychladlý korpus. Můžeme poklást ovocem (já dala jahody, ale výborný je i banán nebo kompotovaná broskev), ale dobré je to i bez ovoce.
Ve 3/4l vody rozpuštíme cukr a Tang (Vitacit nebo silná šťáva) a dáme vařit. ve čtvrt litru vody rozmícháme pudinky a uvaříme jako klasický pudink. Hmotu necháme trochu vychladnout. Ještě teplé nalijeme na krém s ovocem. Dáme do lednice ztuhnout.
Kdo nemá rád želatinu, tak se dávat nemusí a krém stačí posypat postrouhanou čokoládou.
Lze jen na krém nasypat strouhanou hořkou čokoládu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
5. 5. 2017, 20:19
kopretina123
(upraveno)
28. 2. 2013, 14:03
Toto peču již dlouhá léta - pod názvem Voroněž. Je to moc dobrá buchta.
Lucius1981
(upraveno)
28. 2. 2013, 13:10
Tyhlety řezy nemají chybu jsou naprosto famózní
mnamnulka
(upraveno)
10. 3. 2013, 14:02
@Lucius1981
my je taky milujeme
chalupnicka
(upraveno)
26. 7. 2012, 14:03
vypadají božsky
dannella
(upraveno)
11. 6. 2012, 20:19
Vypadá dobře - mňám Určitě vyzkoušíme !
chucky 1111
(upraveno)
10. 6. 2012, 18:44
ty u nás děláme nejčastějc máme je uložený pod názvem Žravá buchta
mnamnulka
(upraveno)
10. 6. 2012, 20:48
@chucky 1111
Jestli budete mít náladu, tak příště zkuste tento recept na porovnání. Jak už jsem psala v receptu, tak jsem zkusila vitacitové i tangové řezy i vámi zmiňovanou žravou buchtu, ale moc mě to nezaujalo. Zato korpus sestřenice z Chotiné (proto Chotinské řezy) je naprosto žravý. Ale samozřejmě každému může chutnat něco jiného.
Hranarova
(upraveno)
10. 6. 2012, 16:10
musím vyzkoušet
mnamnulka
(upraveno)
11. 6. 2012, 20:16
@Hranarova
Určitě