Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Hovězí vývar (nebo jak řiká naše malá, krafičková pofílka :-))

0.0
Hovězí vývar (nebo jak řiká naše malá, krafičková pofílka :-))

Potřebné ingredience

hovězí žebra nebo nějaké maso+kosti (třeba morkové), voda, 1 velká nebo 3 malé cibule - jen omyté a neoloupané, dva stroužky česneku, mrkev, petržel, celer, pár kuliček pepře, pár kuliček nového koření, bobkový list, sůl kadeřavá petrželka, troška másla nebo oleje (není potřeba), jako bonus někdy dávám tři kolečka zázvoru :))

Postup přípravy

Většinou dávám tři větší nebo pět menších mrkví, dvě petržele a dva širší plátky celeru, mrkev a petržel rozkrajuju podélně napůl. Maso a kořenovou zeleninu někdy předem osmahnu na pánvi a osušim od zbytečnýho tuku, ale není to bezpodmínečně nutný. Zeleninu můžu ale nemusim oloupat. Maso, zeleninu a koření dám do velkého hrnce nebo velkého hlubokého pekáče a zaleju studenou vodou. Cibuli dávám neoloupanou, protože udělá hezkou barvu :)) Nechám přivést k varu, posbírám takovou tu hnusnou pěnu, která se z toho vyvařuje, a pak buď nechám na sporáku pod pokličkou jen lehounce probublávat, nebo dám do trouby předehřáté na méně než 100°. Pak se o to nemusím několik hodin starat :-)) Na konci jen přecedím přes plátýnko. Když ho dělám v troubě, většinou se pak dá i použít zelenina z vývaru do polívky, když na plotně, většinou pak do políky na konci nakrájim ještě jednu mrkev a petržel. Na závěr už jen dosolim a přidám nasekanou kadeřavou petrželku a nakrájim do polívky maso. Dá se udělat s kapáním, s drobením, s nudlema, s celestýnskejma nudlema, s rejží, s opečenejma houstičkama, ... Vývar, kterej nepoužiju na polívku, můžu nechat třeba v lednici na druhý den na nějakou omáčku, nebo ho i část zamrazit na později a použít místo masoxu :))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie