(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Kokosovo-citrónová kefírovka bez vajec...FAKT VÝBORNÁ!
Potřebné ingredience
Na velký hluboký plech : 2 hrnky (hrnek o obsahu 250 ml) polohrubé mouky, 0,5 hrnku hladké mouky, 0,5 hrnku kokosu, 1,5 hrnku cukru, 2 vanilkové cukry, 1 kypřící prášek do pečiva, čerstvá kůra z 1 citronu, 500ml kefíru, 0,5 hrnku oleje. Citrónová cukrová poleva : šťáva z 1/2 citrónu, 1 lžíce horké vody, cukr moučka podle potřeby - asi 20dkg
Postup přípravy
Ve větší míse smíchat vše sypké, přidat olej a kefír. Pořádně promíchat a vlít do hlubokého plechu vyloženého pečícím papírem. Dát péct do předehřáté trouby na 160 - 180°C na asi 20 - 30 minut. Prostě podle zkušeností se svou troubou. Každá peče jinak.
Po upečení na ještě teplou buchtu rozetřít cukrovou citrónovou polevu a nechat vychládnout.
Je fakt skvělá, nadýchaná, šťavnatá a bez vajec :o)
Po upečení na ještě teplou buchtu rozetřít cukrovou citrónovou polevu a nechat vychládnout.
Je fakt skvělá, nadýchaná, šťavnatá a bez vajec :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ledura
(upraveno)
3. 7. 2012, 21:14