Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

DOMÁCÍ CHLEBA Z TROUBY ČESNEKOVÝ

0.0
DOMÁCÍ CHLEBA Z TROUBY ČESNEKOVÝ

Potřebné ingredience

TĚSTO 1 hrnek žitné mouky (nemusí být drahá. Já kupuju v Kauflandu nejlevnější co najdu) 2 hrnky polohrubé mouky ... 1 hrnek hladké mouky ... 1 lžička kmínu 2 lžičky soli půl lžičky sušeného droždí To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžička octa 2 hrnky studené vody

Postup přípravy

POSTUP
Vše promícháme, vznikne těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 15 hodin. Potom těsto v míse probereme vařečkou, znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut. Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupnů a vložíme do ní prázdný nevymazaný kastrol (nerez, smalt průměru asi 21-23 cm a suchý! a necháme rozpálit 30 min. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem (nemusí být).

Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 stupnů 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 stupních. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 min rozpálení suchého kastrolu. A potom podle chuti můžete do těsta přidat česnek, uzeninu, cibuli... cokoliv co máte rádi :-) Po vyzkoušení tohoto chleba z obchodu budete mít málo kdy :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie