(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
HRÁŠKOVÝ KRÉM
Potřebné ingredience
hrášek ( nejlépe mražený ), máslíčko, sůl, pepř, 1- 3 stroužky česneku, masox nebo zeleninový bujón popřípadě jen sůl
Postup přípravy
Do hrnce dáme rozehřát máslo a na něj vysypeme hrášek. Osolíme podle chuti a přidáme trochu pepře a pokrájený česnek na kousky. Necháme doromady vařit pod pokličkou dokud hrášek nezměkne( cca 30- 45 minut ). Když je hrášek měkký, dochutíme podle chuti solí, nebo můžete přidat bujón. Vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka ( pozor - stříká :-) ). Nakonec necháme v polévce rozpustit plátek másla.
Toto byl základní recept - zde je typ
- do hotové polévky před podáváním kápněte trochu smetany na šlehání
- do hotové polévky před podáváním nasypte chlebové nebo rohlíkové krutonky
( na másle osmažíme na kostky nakrájený chleba nebo housku, rohlík )
Všem přeji dobrou chuť
Markéta
Toto byl základní recept - zde je typ
- do hotové polévky před podáváním kápněte trochu smetany na šlehání
- do hotové polévky před podáváním nasypte chlebové nebo rohlíkové krutonky
( na másle osmažíme na kostky nakrájený chleba nebo housku, rohlík )
Všem přeji dobrou chuť
Markéta
varianta s krutonky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé