(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Smetanové rizoto s chřestem
Potřebné ingredience
-hrneček rýžě(nejlépe parboleid) -2dcl bílého vína -půl svazku zeleného chřestu -žampiony -1/2l zeleninového vývaru -kelímek smetany ke šlehání -sůl, pepř -cibule -olej -sýr na strouhání (doporučuji goudu, ale moc dobrý je i parmazán)
Postup přípravy
Do kastrolu dáme na olej spěnit cibuli, přidáme nakrájený(asi na 3cm) chřest, žampiony na plátky osmahneme, přidáme hrneček rýže a zalijeme vínem. Necháme víno provařit a když se začne odpařovat, přidáme polovinu vývaru a opět necháme provařit, až se začne vývar odpařovat přidáme zbytek vývaru a necháme vařit než je rýže poloměkká. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ji hodně provařit, až se rýže uplně uvaří. Promícháme, osolime a opepříme dle chuti. Při servírovaní posypeme nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Annyys
(upraveno)
28. 6. 2012, 10:59
děkuju, nám taky moc chutná
gabra
(upraveno)
27. 6. 2012, 14:44
právě jsem dovařila - ryché, jednoduché, výborné, chutné, lehké jídlo