Red velvet
Potřebné ingredience
Těsto: 250g másla, 220g cukru, 3 vejce, lžička vanilkové esence, 370g hladké mouky, 5 lžic Gustinu (kukuřičný škrob), lžička soli, 3 lžíce holanského kakaa, 360ml podmáslí, 2 lžíce červeného barviva, lžička octa, lžička jedlé sody Krém: 250g mascarpone, 250g Philadelphia, lžička vanilkové esence, 100g moučka cukr, 2 malé šlehačky.
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 170°C a vymažeme a vysypeme dortovou formu. VYšleháme máslo s cukrem, esencí a vejci. Ve druhé míse minimálně 3x prosyjeme mouku, Gustin, sůl a kakao. V další misce smícháme podmáslí s barvivem (2 lžíce sypké potravinářské barvy nebo lžička gelové barvy). Do máslové směsi přidáváme postupně na střídačku moukovou směs a červené podmáslí. Do malé misky nasypeme jedlou sodu a přidáme ocet. Směs začne šumět. Rychle jí zamícháme, fofrem jí vmícháme do těsta a honem dáme do trouby. Pečeme cca 30minut.
Krém si pipravíme z Mascarpone a Philadelphii (místo ní můžeme použít i pomazánkové máslo), ke kterým přimixujeme moučka cukr. Do této směsy vlijeme studenou šlehačku a rychle zašleháme. Krém krásně zhoustne.
Vychladlé těsto rozkrojíme, pomažeme krémem (já na půl dortu dala čerstvé jahody a bylo to fantastické osvěžení celého dortu). Ozdobíme dle libosti.
Já budu dělat na objednávku svatební dort s krémem a protože jsem si ho potřebovala vyzkoušet, tak jsem využila této příležitosti. Na krém jsem použila ušlehanou šlehačku, zakysanou smetanu, bílý jogurt, cukr moučka dle chuti a ztužovač za studena.
Příprava na těsto
Zamícháno. Teď jen přidat sodu s octem a to je pak fofr...
Upečeno, rozkrojeno
Pomazáno a ozdobeno. Snad se bude líbit...
A ještě jeden :o)) Tady jsem dělalapudinkový krém, ale nebyl úplně bílý a byly tam pucky - takže jsem usoudila, že na svatební dort rozhodně ne pudinkový krém!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé