Bramborové špalíčky se zelím a uzeným

Potřebné ingredience
Bílé zelí ve sladkokyselém nálevu
Směs na bramborové knedlíky
Anglická slanina či uzené
Postup přípravy

Vše co je třeba

Anglickou či uzené ( dnes jsem zkombinovala obojí - a je to super ), nakrájíme na tenké proužky či větší kostičky, dáme do hrnce bez oleje, na mírném ohni necháme rozpustit - anglická pustí hodně šťávy, přidáme grilovací koření a trochu kari a chvíli táhneme na mírném ohni.

Když anglická pustí šťávu, přidáme zelí i s nálevem a trochu podlejem vodou, přidáme cukr ( množství záleží dle kyselosti ) a necháme podusit asi 10 minut a odstavíme z plotny. Je dobře, aby bylo dostatek šťávy .

Mezi tím dle návodu uděláme těsto na bramborové knedlíky, vyválíme z něj tenké válečky a ty rozkrájíme asi tak 1cm špalíčky

Pro ilustraci ohledně velikosti

Špalíčky vaříme ve vroucí vodě dle návodu v osolené či neosolené - dle těsta. Jakmile vyplavou necháváme je asi 90 vteřin vařit. Každé těsto je jiné, proto v první várce vyndejte jeden špalíček, rozřízněte ho a úplně u středu by měl být mazlavější.

Uvařené špalíčky házíme rovnou do hrnce se zelím, dobře promíchat, aby se šťáva vsákla do špalíčků.

Nandaváme a dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)









![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)


















![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)





































































































































































