CHILLY CON CARNE - mexická specialita
Potřebné ingredience
1kg mleté hovězí maso,2x protlak ten větší,2x fazole ve slaném nálevu,1x kukuřice bonduelle ta větší konzerva,2x červená cibule,4stroužky česneku,koření chilly con carne,masox nebo hovězí vývar,hořká čokoláda 4 čtverečky , 300ml vody
Postup přípravy
cibule na hrubo - já měla jen jednu červenou,tak sem nahradila klasickou , osmahneme,přidáme česnek
používejte jedině mleté hovězí a ne půl hovězí a půl vepřové to není ono
přidáme maso a osmahneme a poté nasypeme celý balíček koření chilly con carne , protlaky , fazole , kukuřici a zalijeme vodou,necháme chvíli povařit a přidáme masox a necháme vařit,opravdu jen pomalu - já dělám aspon 45minut,aby to dostalo správnou chut a občas promícháváme , stačí,když to bude jen trošku probublávat
přidávám hořkou čokoládu,ale aby byla kvalitní - aspon 70% kakaa v sušině
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé