(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Punčák
Potřebné ingredience
PL - polévková lžíce, KL - kávová lžička, Upéct 2 x korpus, každý z : 6 vajec, 6 PL cukr krupice, 3 PL horké vody, 150 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášek do pečiva / prdopeč / :O), 3 PL oleje, Sirup na namáčení korpusů: 0,8 l vroucí vody zavařit s 600g cukru + 1 KL AGARU, 4 velké citróny , 1/2 lahvičky punčové aroma, 1/2 lahvičky rumové aroma, červené a žluté potravinářské barvivo
Postup přípravy
Postup: sníh z bílků, žloutky s horkou vodou + cukr, mouku + prdopeč, olej, vyšlehat a přidat sníh. Do kulaté formy a péct cca 40 minut na 175 v elektrické troubě.
Sirup na namáčení korpusů:
0,8 l vroucí vody zavařit s 600g cukru + 1 KL AGARU / mají ve zdravé výživě například na Hájích u metra v Biosomě - je to něco jako přírodní želatina ... nechat projít cca 5 vteřin varem a odstavit.
Do sirupu vymačkat 4 velké citróny / použít sítko /.
Sirup rozdělit na 2 díly, do jednoho přidat 1/2 lahvičky punčové aroma + červené barvivo / nebo lze použít i punč /.
Do druhé poloviny použít 1/2 lahvičky rumové aroma a žluté barvivo.
Oba korpusy rozříznout na 1/2. Jednu část vložit a dno a hodně hodně pomazat červenou marmeládou, já si pak 2 další díly rozřežu do kruhů a kruhy ještě na 4 díly,středy nekrájím, ty pak střídavě máčím do sirupu a vykládám formu.Musí se to hodně máčet až se to rozpadá. poslední plát opět hodně pomažu marmeládou a pomazanou stranou položím do formy.
Zatížím nějakou deskou a ještě něčím - používám 2 krabicová mléka a vložím do druhého dne do lednice.
Druhý den si připravím cca 15 - 20 ml citrónové šťávy + cukr moučka, zamíchat do hustší kaše, natřít na dort, popřípadě jinou barvou udělat spirálu a rozetřít párátkem. Nechat vytuhnout cca půl hodiny a hotovo. :O)))
Sirup na namáčení korpusů:
0,8 l vroucí vody zavařit s 600g cukru + 1 KL AGARU / mají ve zdravé výživě například na Hájích u metra v Biosomě - je to něco jako přírodní želatina ... nechat projít cca 5 vteřin varem a odstavit.
Do sirupu vymačkat 4 velké citróny / použít sítko /.
Sirup rozdělit na 2 díly, do jednoho přidat 1/2 lahvičky punčové aroma + červené barvivo / nebo lze použít i punč /.
Do druhé poloviny použít 1/2 lahvičky rumové aroma a žluté barvivo.
Oba korpusy rozříznout na 1/2. Jednu část vložit a dno a hodně hodně pomazat červenou marmeládou, já si pak 2 další díly rozřežu do kruhů a kruhy ještě na 4 díly,středy nekrájím, ty pak střídavě máčím do sirupu a vykládám formu.Musí se to hodně máčet až se to rozpadá. poslední plát opět hodně pomažu marmeládou a pomazanou stranou položím do formy.
Zatížím nějakou deskou a ještě něčím - používám 2 krabicová mléka a vložím do druhého dne do lednice.
Druhý den si připravím cca 15 - 20 ml citrónové šťávy + cukr moučka, zamíchat do hustší kaše, natřít na dort, popřípadě jinou barvou udělat spirálu a rozetřít párátkem. Nechat vytuhnout cca půl hodiny a hotovo. :O)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
backa
(upraveno)
20. 6. 2012, 8:37
miluju punčák
cipkacipka
(upraveno)
19. 6. 2012, 21:24
dobrý den.ten je krásný..manžel má 30.a chtěl punčák,ale tento se mimoc líbí.jen nevím coje to ten agar..dá se něčím nahradit?díky Jana
hrusticka84
(upraveno)
20. 6. 2012, 7:36
@cipkacipka
myslím,že agar je nějaká želatina
Ikika
(upraveno)
1. 7. 2012, 14:09
@hrusticka84
Agar je želatina, která ale tuhne velmi pomalu, ke zrychlení tuhnutí pomůže jen lednice, takže se s ní dobře pracuje protože když se jednotlivé kousky namáčí netuhne pod rukama ...je to želatina z mořských řas, bez vůně, chutě a zápachu....
gonzar
(upraveno)
3. 6. 2012, 11:29
Hmm, hned bych si kousek dala. Nádhera.
Martinaha
(upraveno)
3. 6. 2012, 8:37
Krása....také bych si dala
daskas1
(upraveno)
3. 6. 2012, 8:04
žingi
(upraveno)
2. 6. 2012, 22:01
krásný
SarkaI
(upraveno)
2. 6. 2012, 21:59