(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA - rychlá a hustá

Potřebné ingredience
1menší květák
2 lžíce másla
2 lžíce hl. mouky
1/2 kostky masoxu
0,2 l mléka
špetka muškátového květu
2 vejce
sůl
petrželka (já nedávám)
Postup přípravy
V hrnci připravíme z másla a mouky světlou jíšku, tu pak zalijeme vodou (asi 1,5l - podle velikosti květáku), dobře prošleháme, aby jíška nebyla v kouskách. Pak vložíme na růžičky rozebraný květák, masox, muškátový květ a trochu soli, a vaříme asi 10min. Pak květák trochu podrtíme šťouchadlem na brambory (já nemám šťouchadlo, tak ho vytáhnu, a rozřežu na menší kousky), vlijeme mléko s rozšlehanými vejci, a ještě chvilku povaříme. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou.
Polévka je dobrá k obědu, ale jelikož je hustá, tak si ji můžeme dát třeba i k večeři, určitě zasytí:-).
Polévka je dobrá k obědu, ale jelikož je hustá, tak si ji můžeme dát třeba i k večeři, určitě zasytí:-).

V hrnci připravíme z másla a mouky světlou jíšku...

...jíšku zalijeme vodou, dobře prošleháme, aby nebyla v kouskách.

Pak vložíme na růžičky rozebraný květák, masox, muškátový květ a trochu soli, a vaříme asi 10min.

Pak květák trochu podrtíme šťouchadlem na brambory (já nemám šťouchadlo, tak ho vytáhnu, a rozřežu na menší kousky)...

mléko s rozšlehanými vejci

...vlijeme mléko s rozšlehanými vejci, a ještě chvilku povaříme. Hotovo, můžeme baštit:-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mia 5
(upraveno)
9. 3. 2025, 17:26


nahlásit

bára29
(upraveno)
20. 7. 2011, 15:45






nahlásit
kopretina123
(upraveno)
20. 11. 2010, 11:31
Ještě lepší je, když se přidají houby. A malý dotaz - proč si květák rovnou nenakrájíte na malé růžičky, než ho pak horký tahat z polévky a krájet?
nahlásit
Oskara
(upraveno)
20. 11. 2010, 10:53


nahlásit
bravja
(upraveno)
25. 7. 2009, 8:18
Moc dobrá.




nahlásit