(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Chlodnik - studená řepná polévka
Potřebné ingredience
1 litr kefíru, podmáslí a nebo acidofilního mléko, 500g červená řepy, 1 okurka salátovka, čerstvý kopr, zakysaná smetana, sůl, pepř, nové koření, cukr, hořčice 4 vejce 4 brambory
Postup přípravy
Syrovou řepu oloupáme, pokud máme řepy i s listím, tak to nasekáme na hrubo. Zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, nového koření a bobkový list.
Uvařenou řepu nastrouháme do řepného vývaru a smícháme s kysaným mlékem. Přidáme nastrouhanou okurky, na jemno nasekaný kopr a jarní cibulku. Dochutíme pepřem, solí a cukrem.
Můžeme přidat i lžičku dobré hořčice. Dáme pořádně vychladit. Před servírováním přidáme nasekaná, natvrdo uvařená vejce a třeba v Litvě k tomu dostanete ještě horký brambor vedle na talířek.
Polévka je krásně osvěžující a přesvědčí i nejzavilejší odpůrce řepy, že to vlastně je úžasná zelenina.
Uvařenou řepu nastrouháme do řepného vývaru a smícháme s kysaným mlékem. Přidáme nastrouhanou okurky, na jemno nasekaný kopr a jarní cibulku. Dochutíme pepřem, solí a cukrem.
Můžeme přidat i lžičku dobré hořčice. Dáme pořádně vychladit. Před servírováním přidáme nasekaná, natvrdo uvařená vejce a třeba v Litvě k tomu dostanete ještě horký brambor vedle na talířek.
Polévka je krásně osvěžující a přesvědčí i nejzavilejší odpůrce řepy, že to vlastně je úžasná zelenina.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hvezdamodra
(upraveno)
14. 6. 2012, 4:26
FOTKA BY NEBYLA???????????????????