(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Semifreda stacciatella, jahodová, višňová, pařížská
Potřebné ingredience
Na višňová potřebujeme : světlý korpus, višňový jogurt, zakysanou smetanu nebo šlehačku, višňový kompot, cukr a plátkovou želatinu
Postup přípravy
Protože vždy dělám 4 - 5 druhů a vždy od každého tak 5 ks, používám odměrku na 250 ml a vždy na jednu porci tři plátky želatiny.
Dám nabobtnat želatinu.
Do nádoby si dám jogurt, rozmixuji pár višní i se šťávou a přidám k jogurtu a do 250 ml doplním buď zakysanou smetanou nebo vyšlehanou šlehačkou. Podle chuti přidám cukr. Vše vyšlehám, nabobtnalou želatinu nechám na sporáku rozpustit, přidám k ní 2 lžíce krému, rozmíchám, naleju želatinu ke krému a metličkou zašlehám. Vykrojím formičkou na Semifreda korpus, na to naliju krém, nechám v lednici ztuhnout a zdobím.
Dám nabobtnat želatinu.
Do nádoby si dám jogurt, rozmixuji pár višní i se šťávou a přidám k jogurtu a do 250 ml doplním buď zakysanou smetanou nebo vyšlehanou šlehačkou. Podle chuti přidám cukr. Vše vyšlehám, nabobtnalou želatinu nechám na sporáku rozpustit, přidám k ní 2 lžíce krému, rozmíchám, naleju želatinu ke krému a metličkou zašlehám. Vykrojím formičkou na Semifreda korpus, na to naliju krém, nechám v lednici ztuhnout a zdobím.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
daskas1
(upraveno)
21. 9. 2012, 17:40
krásnéééé
Alinka2
(upraveno)
21. 9. 2012, 18:06
@daskas1
Dášo děkuji
chucky 1111
(upraveno)
14. 6. 2012, 17:05
krásné
violina
(upraveno)
14. 6. 2012, 16:33
panečku to je nádhera škoda sníst