(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Kuřecí řízky v letní peřině-děkuji Majdě1512
Potřebné ingredience
Suroviny: kuřecí stehení řízky, koření, co má kdo rád, (já jsem dala krkovička s česnekem), česnek, cibule, anglická slanina, bílá paprika, křen, kečup, sýr ementálského typu, sůl, vývar (nebo vývarovou kostku), trošku hladké mouky, pažitka, olej
Postup přípravy
Postup
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením z obou stran. Poté prudce osmažíme na trošce oleje. Do vedlejšího pekáčku si naskládáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka, přendáme maso a zákápneme troškou výpeku z pánvičky. Na řízky poklademe další kolečka cibule, posypeme strouhaným křenem a zakápneme kečupem, položíme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou papriku a naposledy položíme sýr.
Výpek opět přivedeme k varu a přidáme vývar (nebo trošku vody a bujón), okořeníme, dosolíme a lehce zahustíme (dle potřeby) hladkou moukou ve trošce vody a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. My měli štouchané brambory,hodí se i hranolky,americké brambory
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením z obou stran. Poté prudce osmažíme na trošce oleje. Do vedlejšího pekáčku si naskládáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka, přendáme maso a zákápneme troškou výpeku z pánvičky. Na řízky poklademe další kolečka cibule, posypeme strouhaným křenem a zakápneme kečupem, položíme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou papriku a naposledy položíme sýr.
Výpek opět přivedeme k varu a přidáme vývar (nebo trošku vody a bujón), okořeníme, dosolíme a lehce zahustíme (dle potřeby) hladkou moukou ve trošce vody a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. My měli štouchané brambory,hodí se i hranolky,americké brambory
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
TERĎ´AK
(upraveno)
6. 9. 2012, 20:54
Marci,vypadá to skvěle,už teď se mi sbíhají sliny.Určitě brzy vyzkouším.Nechápu,jak někdo může hodnotit,aniž by to vyzkoušel.Nenechte si tím zkazit náladu
marky18
(upraveno)
2. 8. 2012, 1:11
Marcelko, moc děkuji za tip na nějaké nové okořenění kuřecích řízků!!!Dle diskuze dím, že komentující matky jsou vskutku nevytížené a krafající ženy. Vždy mrkám na receptíky, jak najít něco, již doma vařené, ale s nějkou zajímavou obměnou, a ta ve vašem receptu byla nalezena. díky vám, že jste recept vložila a přeju hodně pevné nervy na nevyrovnané BIOmatky!!! Já vám moc děkuji Za tip-ještě jednou!!
Vlr.Buckova
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:33
nejedl to někdo už?
shachme
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:23
Jídlo na obrázku fakt lákavě nevypadá... a když si přečtu recept, tak se musím smát...Babica by z vás měl radost!
marz
(upraveno)
22. 6. 2012, 15:04
@shachme
ale Babica má několik receptů i tady na mmb-a jeden nebo dva jsem zkoušela.-a bylo to velice jedlé.
lidare
(upraveno)
21. 6. 2012, 21:36
no ono kuřecí je lepší když se s něčím zapeče,není to pořád jedna chuť. ale když tu někdo dá zapečené kuřecí se šlehačkou,je to úplně to samé a taky to vypadá tak nějak divně
Mata3636
(upraveno)
21. 6. 2012, 8:56
toto je pre mňa podobná patlanina ako knedlíkové prekvapenie. na mäso nakladieme bez ladu a skladu všetko, čo v chladničke máme, posypeme to eidamom a hurá - obed z jedného hrnca je na svete. tu je inovácia chren, podobných rádoby receptov je tu hafo. prečo, preboha, prečo?
marz
(upraveno)
21. 6. 2012, 17:07
@Mata3636
nepřehánějte-jeden kuchař pohanil recepty z mmb-to je toho.To přece neznamená, že se všichni začneme urážet.
Mata3636
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:00
@marz
mne nejde o preháňanie a už vôbec nie o urážanie. ale niektoré ženy akokeby sa predháňali v tom, že sa im podarí skombinovať nemožné a ked to tu uverejnia, tak budú za skvelé kuchárky, pod receptom plno pochvalných komentárov a tlieskajúcich smajlíkov. nebolo by lepšie, keby to mäsko bolo len osolené, okorenené, opečené na prírodno, k tomu na masle podusená cibuľka so šampiňónmi, alebo mladá fazuľka, hrášok, špargľa? žiadne koreniny, smotana, syry, čistá chuť mäsa a zeleniny. ja viem, že to nie je až také zaujímavé a exkluzívne a pod takým rcp by neboli desiatky komentárov. ale ved o tie nejde a radšej potešiť jedného človeka, ako znechutiť desiatky.
lenina
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:22
@Mata3636
Čistá chuť masa, hrášek, fazole a žampiony jsou sice super, ale je to dokola na jedno brdo, nemyslíte?
Mata3636
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:44
@lenina
a do všetkého pchať slaninu, eidam, taveňáky, kečup je lepšie? radšej holý plátok mäsa s chlebom ako toto
Jia
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:17
@Mata3636
A nutí vás někdo, abyste to vařila nebo jedla ? Uvařte si co chcete
lenina
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:24
@Jia
Jitko tady jde totiž o to, kdo je lepší matka a kuchařka.Každá, která nedej bůh smaží, nebo používá kečup, byť minimálně , je ta nejhorší, děti by jí měli sebrat do kojeňáku,a jí zavřít na pár let Vždycky jsem se držela zlaté střední cesty, vařím zdravá, i méně zdravá jídla, prostě normálně žijeme Jsou tu někdy fakt děsné blafy, ale tohle mi zas nijak hrozné nepřipadá, prostě jídlo, které může být dobré a paní ho určitě nedělá denně
marz
(upraveno)
22. 6. 2012, 15:02
@lenina
tak v tomto s váma souhlasím
Jia
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:31
@lenina
Leni, mám stejný názor jako vy. Mimochodem všimla jste si, že "nejmoudřejší" a ty co nejvíc kritizují nepřispěly ani jedním receptem ? Ale ohrnovat nos jim jde skvěle
Mata3636
(upraveno)
22. 6. 2012, 10:06
@Jia
tento argument milujem. pár receptov mám na slovenskom mmb. kedže varím klasické jedlá, nepociťujem potrebu ich tu vkladať a vôbec, počiatočná chuť a nadšenie ma prešli, teraz tu chodím len niekedy. v tomto prípade to bolo tak, že v posledne komentovaných rcp boli pekne za sebou: knedlíkové prekvapenie, kuracie s chipsami a tento rcp. bola som trocha v šoku z týchto rcp, preto som napísala kritický komentár. a aby bolo jasné, aj ja používam kečup, tavený syr a podobné "nezdravé" veci, ale tieto rcp boli u mňa už cez čiaru. len toľko na vysvetlenie
lenina
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:59
@Jia
Mě tohle prostě vadí, přijde mi to jak hra, kdo najde víc receptů, které nejsou uplně nejdokonalejší a nejzdravější, vesele je pohanět.Pak připomenout, jak ony vaří zdravě a dokonale. Jenže to není jen o tom, jak by chtěla vařit žena, je to o tom, co jí třeba taky sní manžel.Moji kamarádku chlap opustil se slovy-ty její otruby a saláty a žvance bez chuti už jíst prostě nebudu. Chlap, který makal na 4 směny u lisu, takže potřeboval pořádné jídlo. Všeho moc škodí, i toho špatného, i toho dobrého. Já třeba dnes dělala květák jako mozeček a brambory(snad proboha nevadí cibulka osmažená na normálním a ne olivovém oleji) Zítra to vidím na nějaké těstoviny, asi špagety, tak snad to přežijeme V sobotu bude sekaná a v neděli pečené kuře(na másle a posypané grilovacím kořením) To jen pro příklad, aby to nevypadalo, že matlám zpotvořeniny typu obalovaných knedlíků ale zase neřeším obyč olej, máslo atd
lenina
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:14
@Mata3636
Jak do všeho?Komentujeme tady jeden recept, tak hned z paní nedělejte prznitele žaludků. Myslím, že toto jídlo nejedí denně, taky někdy udělám jídlo zdravé, někdy méně, nejsem holt biomatka, ale normální člověk a normálním přístupem k jídlu. Navíc je to každého věc, pokud vy budete jíst stále plátek masa s chlebem, jezte si ho, ale prosím nechte na druhém, co bude jíst on. Jsou tu mnohem horší recepty, než je tento. Mimochodem-tavěňák v receptu nevidím, co je tak strašného na občasné slanině a eidamu nechápu a kečup může být i poměrně kvalitní
jana + 2
(upraveno)
21. 6. 2012, 17:32
@marz
no ono se staci podivat na ty recepty tady, vetsina jich je a todle je jeden z nich. fotka mi staci, aby me to odradilo.
Jia
(upraveno)
21. 6. 2012, 17:46
@jana + 2
Máte lepší fotky toho co jste navařila ? V receptech máte akorát pytlík se sušenkama
jbanca
(upraveno)
21. 6. 2012, 6:47
proč na kuře koření"krkovička ,česnek" ?????????????????????????????????????
enkka
(upraveno)
6. 9. 2012, 21:31
@jbanca
to je recept jak od babici, když nemáte...tak tam dejte...
sarah04
(upraveno)
1. 8. 2012, 19:36
@jbanca
asi protože ho má ráda nebo neměla jiné po ruce,já taky na kuře dávám jakékoliv koření co najdu doma ne jen koření na kuře...každý snad podle chuti né?????
Vera N
(upraveno)
25. 5. 2012, 10:22
Vyzkouším v pomalém hrnci. Určitě to bude dobrůtka.