Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

PERNÍČKY

0.0
PERNÍČKY

Potřebné ingredience

2 vejce, 200g pískového cukru, 170g (7lžic) rozpuštěného medu, 500g hladké mouky ,kávová lžička jedlé sody (spíš méně - naskočí ),80g rozpuštěného másla či hery,utlučené koření:1badyán,3hřebíčky,trocha skořice =)lze nahradit PERNÍKOVÉ KOŘENÍ (Vitana) nebo např. Avokádo na zdobení 1bílek , 150 - 200g moučkový cukr, citron.šťáva 2lžičky,

Postup přípravy

POSTUP: Vejce,cukr a med utřeme (já robot) 15 minut, pak přidáme mouku s kořením a sodou . Nakonec přidáme máslo. Vypracujeme těsto ,které necháme přes noc (i celý týden) kynout. Na vále rozválíme 2-3mm silnou placku ,vykrajujeme různé tvary a klademe na plech s peč.papírem. Necháme větší mezary , aby se perníčky neslepily. Před pečením pomažeme perníčky rozšlehaným žloutkem s troškou vody. Do rozpálené trouby vložíme plech s perníčky Jakmile perníčky ,,vyskočí,, přepneme na mírnejší teplotu. Perníčky ihned sejmeme z plechu a rozložíme jednotlivě na rovnou desku. Vychladlé zdobíme bílkou polevou,která musí být dost hustá,aby nestékala! Druhý den,ozdoeneé perníčky vkládám do krabice s půlkou jablka a dám do chladna !

Zdobení cukrovou polevou: Moučkový cukr si 3xprosijeme , do mísy dáme prosátý 1bílek a přidáme mouč.cukr(dle velikosti bílku) a citron.šťávu 2lžičky přes sítko ! Třeme ,až máme hladkou hmotu,popř. přidáme moučk.cukr. Dáme do sáčku a zdobíme!
K této polevě můžeme přidat potr.bavivo a máme barevnou polevu.

barevné zdobení

velikonoce

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie