(recept
si oblíbilo 294 návštěvníků)
NUGETY Z KUŘECÍHO MASA -bez smažení
Potřebné ingredience
NUGETY : 1 kg ale klidně i míň kuřecích prsou,strouhanka (asi tak 30 dkg),1 lžíce kari,olej,sojová omáčka,grilovací koření. DIP : 1 zakysaná smetana,2 lžíce tatarky,1 malý stroužek česneku (nemusí být),pažitka.
Postup přípravy
Prsa omyjeme osušíme,nakrájíme na kousky,dáme do mísy pokapeme olejem a sojovou omáčkou,posypeme trochou grilovacího koření.Promícháme.
Strouhanku smícháme s kari kořením a maso v ní pevně obalujeme.
Hotové nugety dáme do pečící folie (sáčku) a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 40-50 minut.
Dip : Zakysanou smetanu smícháme se 2 lžícemi tatarky a nakrájenou pažitkou,můžeme přidat nastrouhaný česnek.Dobrou chuť.
Strouhanku smícháme s kari kořením a maso v ní pevně obalujeme.
Hotové nugety dáme do pečící folie (sáčku) a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 40-50 minut.
Dip : Zakysanou smetanu smícháme se 2 lžícemi tatarky a nakrájenou pažitkou,můžeme přidat nastrouhaný česnek.Dobrou chuť.
suroviny+pečící folie
prsa nakrájíme v misce smícháme s olejem,grilovacím kořením,sojovou omáčkou.Strouhanku smícháme se lžící KARI koření.
obalené maso-strouhanku pěkně vtiskneme do masa
nugetky nandáme do pečícího sáčku-dbáme na to aby byli pěkně rozložené,aby nebyli na "hromadě",dáme do vyhřáté trouby apečeme při 200 st asi 40-50 min.
upečené
suroviny na dip-vše smícháme
Toto jsou sáčky na pečení 8 ks cena 39,90kč
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jafoslav
(upraveno)
5. 10. 2014, 18:22
Ak môžem - ja robím dip tak, že do kyslej smotany dám vedľa cesnaku a asi necelú 1 PL dijonskej horčice, alebo aj inej. Mäso v sáčkoch robím pravidelne - dám krkovičku a údené vykostené koleno, alebo akékoľvek údené. To je bašta.
ssonda
(upraveno)
6. 10. 2014, 17:53
@jafoslav
s tou hořčicí to vyzkouším,díky.
hheellaa
(upraveno)
5. 10. 2014, 15:24
Vypadají náramně. Určitě je vyzkoušíme
Slabici
(upraveno)
2. 8. 2013, 21:32
Dobrý to je. Nemám sáčky, tak jsem to udělala v alobalu, některý se trochu přilepily, ale jinak to nemá chybu. Na zítra asi nezbyde
ssonda
(upraveno)
3. 8. 2013, 20:55
@Slabici
domenica
(upraveno)
14. 4. 2013, 17:06
Bylo to dobre, nemela jsme pecici sacky, tak jsme to pekla v alobalu v troube a super
miminko3
(upraveno)
4. 4. 2013, 9:12
prosim kde jste sehnala ty sacky na peceni? nikde jsem je nevidela dekuji
jana + 2
(upraveno)
3. 4. 2013, 19:13
no ale v sacku to pusti stavu ne? a nugety maji byt suche ne? Jinak to muze byt dobre.
ssonda
(upraveno)
3. 4. 2013, 19:19
@jana + 2
A jakou šťávu by to mělo pouštět?Prsa jsou přece suchá.Copak z řizku teče nějaká šťáva?Mě teda ne
jana + 2
(upraveno)
3. 4. 2013, 23:38
@ssonda
no ja delam jenom prsa, jinou cast kurete nejime a v sacku mi to teda pusti stavu vzdy, proto se ptam. Rizky nedelam.
olinda
(upraveno)
3. 2. 2013, 16:36
Vypadá to skvěle Zkusím. Akorát mám dotaz, kde jste kupovaly ty pečící sáčky? Díky za odpověď
Kačikula
(upraveno)
19. 2. 2013, 15:56
@olinda
pečící sáčky se dají koupit všude(papírníctví,drogerie,albert...)já mám sáčky fino http://eshop.zinest.cz/eshop-produkt/produkt/3088/cz jsou i folie ale nemám snimi zkušenosti.A sáčky používám i do toustovače nemusím to potom pracně čistit
ssonda
(upraveno)
20. 2. 2013, 15:50
@Kačikula
Štěňátko
(upraveno)
16. 6. 2012, 13:50
Dneska jsme měli k obědu a všem moc chutnalo. Bohužel jsem neměla sáček na pečení, tak jsem pekla normálně na pánvičce, maso jsem si naložila den předem dle receptu Soni,druhý den obalila a opravdu vynikající a dip neměl chybu . Děkujeme za dobrý tip
ssonda
(upraveno)
16. 6. 2012, 19:03
@Štěňátko
Šára
(upraveno)
14. 6. 2012, 20:22
Dobrý večer Soňi,tak nugetky jsme v neděli vyzkoušeli,prostě luxus Dbala jsem nato,aby nugetky byli v jedné vrstvě a pěkně mezi nimi trošku místečka a byli výýýýýýborné. Nečekala jsem ,že bez smažení můžou být nugetky dobroučké Děkuji za prima recepta určitě se bude u nás objevovat častěji Šárka a
ssonda
(upraveno)
17. 6. 2012, 19:49
@Šára
ivones
(upraveno)
14. 6. 2012, 19:40
Vyzkoušeno k večeři a opravdu výborné
Jitaku
(upraveno)
14. 6. 2012, 12:50
dneska jsem vyzkoušela, chutově jsou dobré, v sáčku dělám spoustu věcí, ale zrovna nugetky mě v sáčku nenadchly, propečou se, ale ta kůrčička je taková blátivá , možná jsem něco udělala špatně, ale ve velké vrstvě nebyly, tak nevím
Mikrah
(upraveno)
13. 6. 2012, 9:27
určitě vyzkouším
rybickarybka
(upraveno)
10. 6. 2012, 23:53
NO TAK MÁM ASPON DUVOD TY PECÍCÍ SÁČKY KOUPIT A VYZKOUŠET... (omlouvám caps lock) zatím se mi jejich použití zdálo vždy zbytečné... díky za tip!
volvox
(upraveno)
10. 6. 2012, 14:29
Nevím, nevím, nechci být škarohlíd, ale igelitový pytlík není určený do trouby na 200 stupňů, nechci ani domyslet, jaké jedovatiny se z něj při této teplotě do dané potraviny uvolňují... fajn, není to smažené, je to "jen" nenápadně jedovaté
ssonda
(upraveno)
10. 6. 2012, 18:58
@volvox
Zkuste si recept přečíst znovu a zjistíte že o igelitovém pytlíku tam není ani zmínka.Nugety se pečou v PEČÍCÍ FOLII.S igeliťákem by to možná byla jiná bašta
ssonda
(upraveno)
10. 6. 2012, 19:22
@ssonda
http://i.mimibazar.cz/h/bc/10/120516/21/l172900.jpg takto vypadá obal od pečících sáčků,aby to snad v tom obyčejném igeliťáku někdo nechtěl zkoušet.
CokeLady
(upraveno)
10. 6. 2012, 18:58
@volvox
Snad si nemyslíte, že se to má péct v normálním igeliťáku do kterého kupujete rohlíky? Ten by se už z pohledu na rozpálenou troubu absolutně seškvařil.
Trinity76
(upraveno)
10. 6. 2012, 18:16
@volvox
Já taky nechci být škarohlíd, ale paní má na mysli sáček na pečení http://www.sackynapeceni.cz/tipy/ a ten je do 220stupňů....
volvox
(upraveno)
10. 6. 2012, 21:28
@Trinity76
Dámy, tak to se omlouvám za vlastní neznalost, pečící sáčky jsem doposud neznala, takže díky za informace, hned jsem moudřejší .
lonik
(upraveno)
8. 6. 2012, 21:26
miilljllj
(upraveno)
7. 6. 2012, 18:04
Azazele
(upraveno)
6. 6. 2012, 14:00
Vypadá to úžasně, inspirovala jsem se a dělají se mi v troubě a k tomu americké brambůrky Určitě to bude VYNIKAJÍCÍ!!
ˇjaninabliz
(upraveno)
6. 6. 2012, 12:04
Moc díky za výborný recept,včera jsem dělala,výbornéééé a ten dip je skvělý ještě jednou díkyyy
ssonda
(upraveno)
6. 6. 2012, 19:56
@ˇjaninabliz
není zač
lidare
(upraveno)
5. 6. 2012, 10:35
to vypadá moc dobře
Klinkas
(upraveno)
5. 6. 2012, 9:58
Chtěla jsem se zeptat,co když sáček nemám a místo toho dám alobal,bude to mít stejný efekt
ssonda
(upraveno)
5. 6. 2012, 14:18
@Klinkas
Tak to nevím,já to dělala v sáčku.