(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Šalvějová omáčka na těstoviny
Potřebné ingredience
hrst čerstvých šalvějových lístků, máslo, česnek, šalotka a nebo jarní cibulka, domácí vývar, bílé víno, sůl, pepř, případně ančovičky, sýr na těstoviny
Postup přípravy
V široké pánvi rozpustíme větší kus másla a orestujeme na něm šalvějové lístečky z obou stran, Vyndáme z másla a necháme na ubrousku pro další použití. Oloupané stroužky česneku podrtíme nožem a orestujeme v másle ze všech stran do jemně zlatava. Vyndáme a dáme k šalvěji.
Najemno nasekanou šalotku a nebo jarní cibulku přidáme do ochuceného másla a necháme zeskovatět. Když už je cibulka hotová, přilijeme deci slušného bílého vína a nebo vermutu a necháme odpařit skoro všechnu tekutinu a alkohol.
Pak přidáme půl deci domácího vývaru na osobu (bez něj to tentokrát moc nepůjde) a necháme to vařit tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne.
Orestovaný česnek nasekáme na jemno a přidáme do omáčky. Dosolíme a do pepříme podle chuti.
Do horké omáčky přimícháme čerstvě uvařené těstoviny a pořádně promícháme, aby se obalily ze všech stran. Nandáme na talíř, posypeme tvrdým sýrem na těstoviny. A na závěr přidáme do křupava opečené šalvějové lístky.
Pokud chcete omáčku chuťově zvýraznit, tak spolu s ciublou přidejte do omáčky dvě, nebo tři opláchnutá pokrájená filátka z ančoviček.
Najemno nasekanou šalotku a nebo jarní cibulku přidáme do ochuceného másla a necháme zeskovatět. Když už je cibulka hotová, přilijeme deci slušného bílého vína a nebo vermutu a necháme odpařit skoro všechnu tekutinu a alkohol.
Pak přidáme půl deci domácího vývaru na osobu (bez něj to tentokrát moc nepůjde) a necháme to vařit tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne.
Orestovaný česnek nasekáme na jemno a přidáme do omáčky. Dosolíme a do pepříme podle chuti.
Do horké omáčky přimícháme čerstvě uvařené těstoviny a pořádně promícháme, aby se obalily ze všech stran. Nandáme na talíř, posypeme tvrdým sýrem na těstoviny. A na závěr přidáme do křupava opečené šalvějové lístky.
Pokud chcete omáčku chuťově zvýraznit, tak spolu s ciublou přidejte do omáčky dvě, nebo tři opláchnutá pokrájená filátka z ančoviček.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé