(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Základní rajčatová omáčka podle Marcely Hazan.
Potřebné ingredience
na čtyři porce 500 ml rajčat v konzervě a nebo čerstvých, masitých rajčat. 1 větší cibule, 100 g másla, domácí vývar, česnek, sůl, bobkový list, tymián, pepř.
Postup přípravy
Čerstvá rajčata nařízneme do kříže a zalijeme horkou vodou a necháme chvíli zalité. Vyndáme a oloupeme. Rajčata v konzervě otevřeme a nakrájíme.
Rozpustíme pořádný kus másla a dozlata na něm orestujeme na jemno nakrájenou cibulku. Do orestované cibulky přidáme na kostičky nakrájený česnek a přidáme rajčata a dolejeme domácím vývarem, abychom dostali konzistenci husté polévky. Pokud nemáte vývar, tak to řeďte vodou,nekažte chuť omáčky masoxem. Přidejte bobkový list a tymián (ideálně čerstvý). Na co nejmenším plameni vařte omáčku alespoň 30 minut, ale čím déle ji necháte táhnout, tak tím bude lepší. Na závěr v omáčce ještě rozpusťte další kus másla. Krásně ji to zjemní. Je ideální ji uvařit hodně a zavařit do sklenic pro příští použití.
Hodí se jako základ na pizzu, nebo do těstovin, lasagní a nebo při dokořenění z ní jde udělat klasická rajská.
Rozpustíme pořádný kus másla a dozlata na něm orestujeme na jemno nakrájenou cibulku. Do orestované cibulky přidáme na kostičky nakrájený česnek a přidáme rajčata a dolejeme domácím vývarem, abychom dostali konzistenci husté polévky. Pokud nemáte vývar, tak to řeďte vodou,nekažte chuť omáčky masoxem. Přidejte bobkový list a tymián (ideálně čerstvý). Na co nejmenším plameni vařte omáčku alespoň 30 minut, ale čím déle ji necháte táhnout, tak tím bude lepší. Na závěr v omáčce ještě rozpusťte další kus másla. Krásně ji to zjemní. Je ideální ji uvařit hodně a zavařit do sklenic pro příští použití.
Hodí se jako základ na pizzu, nebo do těstovin, lasagní a nebo při dokořenění z ní jde udělat klasická rajská.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hvezdamodra
(upraveno)
16. 7. 2013, 4:25
šKODA ŽE MALOKDY POUŽÍVATE FOTÁK