Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

Vepřové bratislavské plecko-děkuji Merylis

0.0
Vepřové bratislavské plecko-děkuji Merylis

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku

Postup přípravy

Postup
Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou. Dobře provařenou omáčku procedíme a přidíme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.JÁ DĚLALA MASO NA KOSTIČKY

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 28. 10. 2017, 14:43
Dobrý den,dnes jsem uvařila oběd podle Vašeho receptíku a mužeme jen pochválit,akorát jsem dala jen nastr.mrkev a hrášek-s těstovinami to bylo super. (Y) Děkuji za bezva receptík. |:o) (clamp) (hello) (jidlo)
Hepesa 16. 8. 2013, 15:52
Výborná omáčka (Y) děkuji za recept (F) Jen jsem si jí trošku upravila a místo okurky a celeru dávám jen sterilovaný hrášek s mrkví. Dětem moc chutná s těstovinami, nám i s knedlíkem (pl)
Hyzule 1. 12. 2012, 17:50
(Y) (Y)
Vera N 20. 5. 2012, 18:16
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie