(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Maso v mrkvi
Potřebné ingredience
na 4 porce - 600g vepřového (plec nebo kýta), 400g mrkve, třičtvrtě litru domácího hovězího vývaru (buď z kostí, nebo třeba z oháňky nebo žeber, NE MASOX!), sůl, pepř, špetka drcenýho kmínu a muškátovýho oříšku, 1 větší cibule, necelá čtvrtka másla a kapka oleje - NE MOC!, lžíce hladký mouky, kávová lžička cukru a trocha čerstvý citrónový šťávy
Postup přípravy
Nakrájim si cibuli na drobno a osmahnu na másle s troškou oleje... když začne být dozlatova, přidám maso nakrájený na kostky (třeba jako na guláš). To nechám zatáhnout ze všech stran a když pak pustí šťávu, nechám skoro všechnu odvařit. Zasypu moukou a nechám zase trochu opéct. osolim, opepřim, přidám koření, zaleju vývarem a nechám třičtvrtě hodiny pod pokličkou na mírnym plameni. Pak přidám nakrájenou mrkev a nechám pod pokličku ještě 20-30 minut (podle toho, jak rychle měkne mrkev a maso). Nakonec dám trošku cukru, vymačkám trochu citrónový šťávy (asi stejný množství jako do čaje) a pořádně zamíchám. Pokud už nebudu ohřejvat, tak sundám z plotny a vmíchám tenký plátek másla. Pokud budu druhý den ohřívat, máslo tam nedám.
Je to taková jídelnová klasika, ale takhle je mnohem lepší a dokonce i miláček, který jídla která má spojené se školní jídelnou nejí, to sní a pochutná si :-)) děláme většinou s bramborem, ale někdy necháme třeba jenom s pečivem. Malá se po tom může utlouct :-)
Já opět - tradičně - ohřejvala :-D
Je to taková jídelnová klasika, ale takhle je mnohem lepší a dokonce i miláček, který jídla která má spojené se školní jídelnou nejí, to sní a pochutná si :-)) děláme většinou s bramborem, ale někdy necháme třeba jenom s pečivem. Malá se po tom může utlouct :-)
Já opět - tradičně - ohřejvala :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Aluch
(upraveno)
27. 9. 2012, 10:59
Luci děkuji za receptík . Právě tu dobrůtku vařím PS: jen nevím co dát jako přílohu krom bramborů ...................(brambory teď máme často )
tede25
(upraveno)
15. 6. 2012, 11:43
Tak jsem udělala v paiňáku, a taky dobrý za 30minut hotovo i s přípravou a chuť výýýborná 18.ti měsíční dcera i manžel se jen olizovali díky za recept
EvKa
(upraveno)
16. 5. 2012, 13:27
mňam, dělám taky tak my to můžeme i s těstovinama
želva17
(upraveno)
16. 5. 2012, 12:57
to já taky můžu,ale v jiné upravě.toto mě vůbec nenadchlo.
Lucy Ash
(upraveno)
16. 5. 2012, 13:39
@želva17
Ráda si přečtu vámi oblibovaný recept... netvrdím, že můj je jediný, nejskvělejší a nejlepší... pokud víte o lepším nebo děláte lepší, sem s ním
jazina
(upraveno)
16. 5. 2012, 11:56
Toto jídlo můžu nahusto.