Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Maso v mrkvi

0.0
Maso v mrkvi

Potřebné ingredience

na 4 porce - 600g vepřového (plec nebo kýta), 400g mrkve, třičtvrtě litru domácího hovězího vývaru (buď z kostí, nebo třeba z oháňky nebo žeber, NE MASOX!), sůl, pepř, špetka drcenýho kmínu a muškátovýho oříšku, 1 větší cibule, necelá čtvrtka másla a kapka oleje - NE MOC!, lžíce hladký mouky, kávová lžička cukru a trocha čerstvý citrónový šťávy

Postup přípravy

Nakrájim si cibuli na drobno a osmahnu na másle s troškou oleje... když začne být dozlatova, přidám maso nakrájený na kostky (třeba jako na guláš). To nechám zatáhnout ze všech stran a když pak pustí šťávu, nechám skoro všechnu odvařit. Zasypu moukou a nechám zase trochu opéct. osolim, opepřim, přidám koření, zaleju vývarem a nechám třičtvrtě hodiny pod pokličkou na mírnym plameni. Pak přidám nakrájenou mrkev a nechám pod pokličku ještě 20-30 minut (podle toho, jak rychle měkne mrkev a maso). Nakonec dám trošku cukru, vymačkám trochu citrónový šťávy (asi stejný množství jako do čaje) a pořádně zamíchám. Pokud už nebudu ohřejvat, tak sundám z plotny a vmíchám tenký plátek másla. Pokud budu druhý den ohřívat, máslo tam nedám.

Je to taková jídelnová klasika, ale takhle je mnohem lepší a dokonce i miláček, který jídla která má spojené se školní jídelnou nejí, to sní a pochutná si :-)) děláme většinou s bramborem, ale někdy necháme třeba jenom s pečivem. Malá se po tom může utlouct :-)

Já opět - tradičně - ohřejvala :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Aluch 27. 9. 2012, 10:59
Luci děkuji za receptík (F). Právě tu dobrůtku vařím (hello) (D) PS: jen nevím co dát jako přílohu krom bramborů ...................(brambory teď máme často ,-))
tede25 15. 6. 2012, 11:43
Tak jsem udělala v paiňáku, a taky dobrý :-)za 30minut hotovo i s přípravou a chuť výýýborná (Y)18.ti měsíční dcera i manžel se jen olizovali :-pdíky za recept
EvKa 16. 5. 2012, 13:27
mňam, dělám taky tak |:o) my to můžeme i s těstovinama (Y)
želva17 16. 5. 2012, 12:57
to já taky můžu,ale v jiné upravě.toto mě vůbec nenadchlo. +o(
Lucy Ash 16. 5. 2012, 13:39
@želva17 Ráda si přečtu vámi oblibovaný recept... netvrdím, že můj je jediný, nejskvělejší a nejlepší... pokud víte o lepším nebo děláte lepší, sem s ním :)
jazina 16. 5. 2012, 11:56
Toto jídlo můžu nahusto. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie