(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Šoférský guláš-DĚKUJI JANĚ REMKOVÉ
![Šoférský guláš-DĚKUJI JANĚ REMKOVÉ](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/120515/09/j128665.jpg)
Potřebné ingredience
Suroviny: 500g vepřové plece, 3 větší cibule, 3 lžičky drceného kmínu, 10 kuliček celého pepře+ 1 lžička mletého pepře, půl kostky masoxu-nemusí být, sůl podle chuti, sádlo, nebo olej pod cibuli, 5-6 stroužků česneku, 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění.
Postup přípravy
Postup
Cibuli si nakrájíme nahrubo a na sádle ji orestujeme hodně dohněda. Přidáme na kostky nakrájené, hodně pokmínované maso a ze všech stran orestujeme, až pustí šťávu. Zalijeme vodou, přidáme celý pepř-(nejlépe ve vajíčku na čaj, abychom ho nemuseli vytahovat z jídla), česnek, masox, sůl a dusíme doměkka. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a provaříme.
Poznámka
Vím, že je tady plno vepřových gulášů, ale tenhle je zase jiný a pokud můžu soudit, jiný i chuťově. Podle mne by byl ještě lepší na druhý den, kdy se všechno koření proleží. Kdysi to tak bylo a proto Daniela nemůže uvařit guláš, jaký jim kdysi chutnal. Tak snad bude chutnat, je bez papriky, ta cibule udělá své, šťáva je krásně tmavá.
Cibuli si nakrájíme nahrubo a na sádle ji orestujeme hodně dohněda. Přidáme na kostky nakrájené, hodně pokmínované maso a ze všech stran orestujeme, až pustí šťávu. Zalijeme vodou, přidáme celý pepř-(nejlépe ve vajíčku na čaj, abychom ho nemuseli vytahovat z jídla), česnek, masox, sůl a dusíme doměkka. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a provaříme.
Poznámka
Vím, že je tady plno vepřových gulášů, ale tenhle je zase jiný a pokud můžu soudit, jiný i chuťově. Podle mne by byl ještě lepší na druhý den, kdy se všechno koření proleží. Kdysi to tak bylo a proto Daniela nemůže uvařit guláš, jaký jim kdysi chutnal. Tak snad bude chutnat, je bez papriky, ta cibule udělá své, šťáva je krásně tmavá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé