(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Bramborové knedlíky - ,,kluzki,,
Potřebné ingredience
1kg ve slupce vařených brambor,250gr bramborového škrobu,2vejce,trošku soli
Postup přípravy
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme nebo přepasírujeme. Přidáme 2celé vejce, 250gr škrobu a sůl. Tvoříme kuličky asi velikosti pinpongového míčku (jde to hodně dobře a vůbec se nelepí) a mírně je zploštíme jako karbenátky (můžeme nechat i kuličky). Hážeme do osolené vroucí vody, jakmile knedlíky vyplavou povaříme ještě minutku a šup s nimi ven. Tyto knedlíky se dělají v Polsku, kde se podávají se smetanovou omáčkou, salátem z kysaného zelí a pečeným masíčkem. Jsou takové jinačí než naše klasické bramborové - takové ,,klouzavější,, a jemnější, nadýchanější. V Polsku se jim říká kluzki. Poláci prodávají i přímo bramborový škrob na kluzki.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jome
(upraveno)
25. 8. 2019, 10:31
Také je vařím
Pralinkaa
(upraveno)
23. 9. 2012, 20:38
Vypadají hezoučky. Někdy vyzkouším díky za receptík.