(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Ovocný koláč z podmáslí-DĚKUJI ŠÁRCE
Potřebné ingredience
Suroviny: 400 g jahod (borůvek, rybízu apod.) 100 g cukru na prosypání ovoce, lžíce škrobu, 200 g polohrubé a 200 g hrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 180 g krupicového cukru, 1 vejce , 250 ml podmáslí, 125 ml oleje. Na drobenku : 250 g hrubé mouky, 100 g másla, 250 g krupicového cukru.
Postup přípravy
Postup
Všechnu mouku prosejte s práškem do pečiva, v míse utřete cukr a vejce, vsypte mouku , vlijte podmáslí a olej, zpracujte těsto, které vlijete na papírem vyložený plech. Pokryjte jahodami (ovocem) a posypte drobenkou. Pečte v rozehřáté troubě cca 25 minut při 220 C. Koláč je nepřeslazený a plný chuti, těsto je díky podmáslí vláčné, o křupavost se postará drobenka a o vůni ovoce, zejména jahody.
Všechnu mouku prosejte s práškem do pečiva, v míse utřete cukr a vejce, vsypte mouku , vlijte podmáslí a olej, zpracujte těsto, které vlijete na papírem vyložený plech. Pokryjte jahodami (ovocem) a posypte drobenkou. Pečte v rozehřáté troubě cca 25 minut při 220 C. Koláč je nepřeslazený a plný chuti, těsto je díky podmáslí vláčné, o křupavost se postará drobenka a o vůni ovoce, zejména jahody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ledura
(upraveno)
3. 7. 2012, 21:35