(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Sladká bomba - VÝBORNÁ
Potřebné ingredience
KORPUS: 7 bílků
30 dkg cukr písek
13 dkg kokos
6 lžic hrubá mouka
trochu prášku do pečiva
KRÉM: 7 žloutků
1lžíce solamyl
2 dcl mléka
13 dkg cukru písek
25 dkg másla
POLEVA: 8 dkg IVA
8 dkg cukr moučka
4 lžíce mléka
2 lžíce kakaa
1 lžíce solamyl
Postup přípravy
Korpus: bílky vyšlehat na sníh, když je sníh už tuhý, tak se do sněhu zašlehá postupně cukr a ještě se chvilku šlehá, pak se do sněhu metličkou zamíchá kokos a hrubá mouka s pr.do pečiva, hmota se nalije na plech vymazaný a vysypaný a peče se v troubě cca na 150 dokud hmota není na dotek tuhá. Upečené se nechá vychladnout.
Krém: žloutky, solamyl, mléko a cukr dáme do malého hrnce a svaříme vše na kaši, dáme vychladnout, po vychladnutí do kaše zašleháme máslo a vyšlehaný krém natřeme na korpus.
Poleva: vše rozpustíme na vařiči a necháme chvilinku vychladnout, pak nalijeme na krém a dáme vychladit do lednice, buchta se v teple hned roztéká, takže skladovat v lednici a ke kafíčku ukrojit třeba dva tři kousky a radši přikrájet, protože vychlazený z lednice je nejlejpší. Je hodně sladká, ale opravdu výtečná.
Přeji dobrou chuť, až budu buchtu přiště dělat dodám i fotografie.
Krém: žloutky, solamyl, mléko a cukr dáme do malého hrnce a svaříme vše na kaši, dáme vychladnout, po vychladnutí do kaše zašleháme máslo a vyšlehaný krém natřeme na korpus.
Poleva: vše rozpustíme na vařiči a necháme chvilinku vychladnout, pak nalijeme na krém a dáme vychladit do lednice, buchta se v teple hned roztéká, takže skladovat v lednici a ke kafíčku ukrojit třeba dva tři kousky a radši přikrájet, protože vychlazený z lednice je nejlejpší. Je hodně sladká, ale opravdu výtečná.
Přeji dobrou chuť, až budu buchtu přiště dělat dodám i fotografie.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nelca
(upraveno)
3. 2. 2008, 17:10
Ahoj Zuzi ,včera jsem pekla tuto vynikající buchtičku .Byla výborná .Moc děkuji za super receptík .Martina a Nelinka