(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Jablečný štrůdl z kynutého těsta
Potřebné ingredience
- 1 hrnek vlažné vody - 2 rozšlehaná vejce - 50g rozpuštěného másla - 3 lžíce cukru - 1 lžička soli - 3 a půl hrnku hladké mouky (hrnek o objemu 250ml) - 1 a půl lžičky droždí - jablka, rozinky namočené v rumu, skořice, vanilkový cukr, vajíčko na potření
Postup přípravy
- Prvních 7 surovin vložíme do nádoby a zapneme program TĚSTO.
- Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 2-4 díly (podle toho, jak chcete štrůdly velké a "tlusté")
- Těsto vyválíme na placku, doprostřed dáme náplň
- Po krajích uděláme ostrým nožem zářezy, které na střídačku přehneme přes náplň
- Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout
- Pak potřeme vajíčkem a pečeme v rozehřáté troubě na 200st asi 20-25 minut (do zlatova).
- Recept i foto je z knihy 100 receptů pro domácí pekárnu.
- Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 2-4 díly (podle toho, jak chcete štrůdly velké a "tlusté")
- Těsto vyválíme na placku, doprostřed dáme náplň
- Po krajích uděláme ostrým nožem zářezy, které na střídačku přehneme přes náplň
- Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout
- Pak potřeme vajíčkem a pečeme v rozehřáté troubě na 200st asi 20-25 minut (do zlatova).
- Recept i foto je z knihy 100 receptů pro domácí pekárnu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
28. 1. 2022, 19:28
je krásný
Pesinka
(upraveno)
10. 1. 2013, 18:34
vypadá úžasně Chtěla bych vyzoušet,jen mám strach,aby se mi ty pásky neotevřely
mufin2013
(upraveno)
10. 1. 2013, 16:49
Štrudl jsem dělal a byl přímo famozní.
Dada a Honzík
(upraveno)
1. 1. 2013, 19:02
Sušené droždí? Dekuji
rexina
(upraveno)
20. 9. 2012, 10:24
super je vynikající,a rychlý
Luccy1025
(upraveno)
25. 8. 2012, 14:05
Honí mě chuťe tak ho jdu vyzkoušet jeden jablkový a makový