(recept
si oblíbilo 1079 návštěvníků)
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

Potřebné ingredience
UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.
Postup přípravy
JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!

buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***

takto nakynou

už upečené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

eisnerka
(upraveno)
25. 2. 2021, 13:03
Tak teda nejlepší těsto
super se s nim pracovalo a chuť nemá chybu




nahlásit
Marťa_D
(upraveno)
13. 4. 2020, 18:37
Právě jsem udělala poprvé Buchty. Jsem zvědavá jak budou chutnat.
nahlásit

Janka+3
(upraveno)
27. 8. 2019, 10:59
Výborné buchty, konečně jsem naďla takové, ktere jsou mékké i druhý den , děkuji za recept

nahlásit
eveprkova
(upraveno)
2. 9. 2018, 19:06
Dobrý den, dnesjsem prvně zkoušela Vaše buchty a jsou opravdu vynikající. Po plechu se jen zaprášilo.
Moc děkuji.










nahlásit
mabema
(upraveno)
8. 6. 2018, 9:23
Dobrý den,dnes jsem zkusila prvně a těsto super,jen tvaroh řídký,nešlo mi to zabalit a tečou,příště koupím v alobu,Hezký den



nahlásit
jitka1000
(upraveno)
17. 3. 2018, 14:48
Dobrý den také jsem zkusila buchty podle vašeho receptu. Nejdříve se mi těsto s přidaným olejem zdálo mastnejsi, ale i tak krasne vyplynulo.
buchticky byly moc dobre, jen se po nich zaprasilo
a bylo těžko jim odolat ještě hodně teplym vytazenym z trouby. děkuji a určitě zase někdy upecu. Díky jitka





nahlásit

Marssse
(upraveno)
7. 6. 2018, 8:04
@jitka1000
Dobry den Jitusko poradila byste mi kolik tedy te mouky a jaky druh? Dekuji.
nahlásit
Nikita58
(upraveno)
20. 1. 2018, 17:44
Vaše buchty jsem pekla na zabíjačku a měly ohromný úspěch. Peču dost, ale Váš recept nemá chybu. Ráda bych z tohoto těsta zkusila koláče, nebo placan, máte s tím zkušenost? Díky Aňa

nahlásit

Česťa kuba
(upraveno)
21. 1. 2018, 22:02
@Nikita58
Moc děkuji



nahlásit

Marssse
(upraveno)
7. 6. 2018, 8:05
@Česťa kuba
Anicko dobry den, poradila byste mi kolik tedy te mouky aby vse bylo akorat? Dekuji moc.
nahlásit

žabada
(upraveno)
9. 6. 2018, 16:13
@Marssse
Je to v receptu napsané
nahlásit

Šarda
(upraveno)
27. 12. 2017, 18:54

nahlásit

kulimirka
(upraveno)
27. 12. 2017, 18:22
výborný recept

nahlásit
suprpaja
(upraveno)
12. 8. 2017, 0:01
Peču celkem často a různé věci, ale pořád jsem nemohla najít recept na takové kynuté těsto, které by bylo opravdu křehké a ne tuhé i po upečení. Tak už jsem ho našla
Neznám lepší recept než je tento, díky za něj!



nahlásit

Česťa kuba
(upraveno)
12. 8. 2017, 5:22
@suprpaja
Děkuji




nahlásit

tulipanka
(upraveno)
13. 5. 2017, 7:09

nahlásit
lenule11111
(upraveno)
12. 5. 2017, 22:57

nahlásit
kasniza
(upraveno)
10. 5. 2017, 20:36
Právě jsem dopekla, v tomto týdnu podruhé
Můžu se jich s prominutím užrat, jak jsou výborné! Nejlepší recept, jaký jsem zkoušela, opravdu i druhý den, jak čerstvě upečené, měkoučké, nádhera. Pekla jsem schválně na večer, aby nám zbylo i na snídani. Příště upeču z dvojité dávky




nahlásit
irčátko
(upraveno)
15. 4. 2017, 14:12
Dnes jsem podle tohoto receptu zkusila své první pravé bochte a teda opravdu mňamka veliká...přesně jak se tu nesčetně píše,do zítřka nevydrží a nebudeme mít možnost posoudit,jak chutnají i druhý den
. Pekla jsem na 2 pekáčích-skleněný a plechový a z plechového jsou buchty lépe vypečené narozdíl od skleněného. Maximálně doporučuji a Aničce děkuji za skvělý recept



nahlásit
Vojtula
(upraveno)
25. 11. 2016, 22:49


nahlásit
Ramona K.
(upraveno)
26. 10. 2016, 23:01
Mñam! Zatim nejjemnejsi, nejnadychanejsi butchy! Testo neni mastne jako jine recepty tady. Ale nenamacela jsem do oleje, jen boky buchet potrela pred pecenim rozpustenym maslem. Ani nemazala bilkem. Pouzila jsem sacek susenych kvasnic, pekla jsem v zahranici, o to vic me tesi, ze jsou jako od maminky....



nahlásit
Kaculina-K1
(upraveno)
13. 4. 2016, 10:00
těsto fakt super, jen pro nás ho musím trochu přisladit, ale buchtičky jsou výborné, děkuji za recept


nahlásit

kellystova
(upraveno)
23. 2. 2016, 12:13
Právě jsem dopekla
, těsto SUPER !!! Buchty jsou jako peříčko
. Nevím, kde jsem udělala chybu, v buchtách jsou hrozně cítit kvasnice
. Dělala jsem přesně podle receptu
Může to být tím, že jsem dala těsto kynout do trouby vyhřáté na 50 stupňů
? Jinak nevím, čím by to mohlo být
, poradí někdo? Míchala jsem háky, pekárnu nemám

![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)





nahlásit

plamenek
(upraveno)
23. 2. 2016, 12:28
@kellystova
Dávám jen půl kostky droždí na půl kg mouky, sušené nepoužívám a do těsta máslo, na promazání olej s máslem. Toho droždí čerstvého je vlastně 21 gramů, když kostička má 42 gramů. Pokud jste dávala sušené, tak dnes má kávová lžička každá jinou velikost. Nevím co píší v návodu,protože sušené nepoužívám.

nahlásit

kellystova
(upraveno)
23. 2. 2016, 12:44
@plamenek
Dala jsem 3/4 kostky čerstvého droždí, sušené nepoužívám. Do těsta Heru, buchty jsem promazala olejem. Děkuji moc za radu
, příště dám jen půlku kostky
. Jinak jsou buchtičky výborné



nahlásit
gabrielamars
(upraveno)
14. 2. 2016, 21:21
Dnes jsem vyzkoušela a jsou úžasné
Zbyly už jen dvě, dcery se na ně vrhly jako kobylky


nahlásit

Kunčice
(upraveno)
26. 1. 2016, 8:33
Včera upečeno . Jsou vynikající. Díky za recept.





nahlásit