(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Potřebné ingredience
asi 800g masa, trochu špeku, 3 mrkve, 3 petržele, 120 g celeru, trochu sádla, 1 cibuli, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, sůl, pepř, tymián, 250 ml šlehačky, hl. mouku, půl lžičky octa nebo kolečko citronu, trocha másla na zjemnění
Postup přípravy
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme si kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek nakrájeného špeku, nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, kuličky pepře.Vše začneme restovat, dokud nám zelenina nezhnědne.Maso posolíme, opepříme a špetkou tymiánu okořeníme.Vložíme maso na zeleninu a podlijeme hrnkem vody a asi 1 hodinu(pokud máme maso hovězí tak i více) dusíme.Během dušení podléváme.Poté maso vyndáme, vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme.Pak přidáme tolik horké vody, kolik chceme mít omáčky.Zalijeme šlehačkou a pokud je omáčka příliš řídká zahustíme hladkou moukou.Poté dochutíme octem nebo citronem, solí podle chuti nebo můžete i přisladit pokud to máte radši a do omáčky vložíme maso a ještě chvíli povaříme.Poté servírujeme s houskovými knedlemi, brusinkami, šlehačkou a už si jen užíváme tu výbornou chuť.
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tabletka
(upraveno)
20. 3. 2009, 11:31
Mirko,svíčková je skvělá .Moje rodina se může po ní zbláznit .Takže dík za skvělý recept. Lenka
ovecka17
(upraveno)
21. 3. 2009, 9:32
@tabletka
Jsem ráda, že chutná