(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
piškotový korpus na rolády, řezy, popř. dorty

Potřebné ingredience
4 vejce, 5 lžic krupicového cukru, 3 lžíce teplé vody, 6 lžic hladké mouky, 2 lžíce oleje
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme. Před došleháním nalijeme teplou vodu a znovu došleháme. Po vyšlehání lehce zamícháme vařečkou mouku. Při použití na rolády nedáváme olej. Při použití na dorty dávám 2 lžíce oleje. Možno přisypat kakao (množství kakaa, ořechů atd. odebereme z množství mouky). Kokos do těsta nepřidávám. Použiji raději kokosový máslový krém.
Pečeme:
rolády nebo řezy na 250st. Celsia na pečícím papíře - nejlépe je nechat po vychladnutí v igelitu provlhnout do druhého dne (rolády se nelámou při stáčení)
dorty oři 225 st. Celsia - opět nejlépe nechat po vychladnutí v igelitu provlhnout do druhého dne (lépe se rozkrajují)
Množství postačí na 1 roládu, stř. dort dělám z 9 vajec, a 1,5 řezu z 8 vajec (2 plechy, po upečení rozřežeme na 3 "delší" pásy a lepíme 4 tyto pásy na sebe)
1 roláda = 13 kousků (dle velikosti použitého plechu a dle šířky řezu)
1 řez = 11 kousků ( - II - )
Pečeme:
rolády nebo řezy na 250st. Celsia na pečícím papíře - nejlépe je nechat po vychladnutí v igelitu provlhnout do druhého dne (rolády se nelámou při stáčení)
dorty oři 225 st. Celsia - opět nejlépe nechat po vychladnutí v igelitu provlhnout do druhého dne (lépe se rozkrajují)
Množství postačí na 1 roládu, stř. dort dělám z 9 vajec, a 1,5 řezu z 8 vajec (2 plechy, po upečení rozřežeme na 3 "delší" pásy a lepíme 4 tyto pásy na sebe)
1 roláda = 13 kousků (dle velikosti použitého plechu a dle šířky řezu)
1 řez = 11 kousků ( - II - )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

whale77
(upraveno)
9. 10. 2013, 15:06
Tak jsem vyzkoušela roládu a mně se nepovedla
Nemyslím, že by to bylo receptem, to v žádném případě, holt nejsem šikovná pekařka. Chybu jsem asi udělala, že jsem přidávala potravinářské barvivo, asi to víc naředilo konzistenci a těsto se pak při pečení hrozně nafouklo (jako vzduchem), ale vůbec nenakynulo (kypřící prášek se tam nemá dávat, že?). Bylo tenké jako palačinka
A jak dlouho se to mělo péct? Nechala jsem to 8 minut, jak je uvedeno u jiných receptů, ale nebyla jsem si jistá tou vysokou teplotou... Každopádně i tak díky, aspoň jsem vyzkoušela, do čeho se nemám pouštět



nahlásit